Tgrt Haber
02 Haziran 2022 16:58 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 17:37

Roland Garros'da Holger Rune'den olay hareket: Annesini tribünden kovdu!

Teniste sezonun ikinci grand slamı olan Fransa Açık'ta (Roland Garros) dün akşam oynanan çeyrek final maçında Holger Rune'nin tribünde bulunan annesine bağırması ve annesinin tribünü terk etmesi sosyal medyada gündem oldu. 19 yaşındaki Danimarkalı tenisçi ve annesi maçın ardından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Roland Garros'da Holger Rune'den olay hareket: Annesini tribünden kovdu!
Holger Rune,Tenis,Fransa Açık,Roland Garros,Golger Rune,Casper Ruud

Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) Casper Ruud ile Golger Rune arasında oynanan çeyrek final mücadelesi ilginç bir olaya sahne oldu. Norveçli Casper Ruud ile Danimarkalı Holger Rune arasında oynanan çeyrek final maçı, bir grand slam turnuvasında İskandinav iki tenisçinin karşı karşıya geldiği ilk çeyrek final mücadelesi olarak kayıtlara geçti.

8 numaralı seribaşı Casper Ruud, 19 yaşındaki rakibi Rune karşısında 3 saat 15 dakika süren maçı 6-1, 4-6, 7-6 ve 6-3'lük setler sonucu 3-1 kazanarak yarı finale yükseldi.

Tek erkeklerde büyük çekişmeli çeyrek final maçlarında Novak Djokovic'i yenen Rafael Nadal sezonun en flaş ismi Carlos Alcaraz'ı yenen Alexander Zverev, Holger Rune'yi yenen Casper Ruud ve Andrey Rublev'i geçen Marin Cilic yarı finale yükseldi.

Yarı finallerde Nadal ile Zverev, Ruud ile Cilic karşılaşacak.

HOLGER RUNE'DEN ANNESİNE: DIŞARI ÇIK!

19 yaşındaki Danimarkalı tenisçi Holger Rune, setlerde geriye düştüğü bir oyunun arasında sinirli bir şekilde koltuğuna geldi. Rune'ın antrenörüyle birlikte oyuncu locasında oturan annesine Danca 'forlade' diye defalarca bağırdığı ekranlara yansıdı.

İngilizce 'leave' anlamına gelen kelime Türkçe'ye de 'terk et' , 'ayrıl' şeklinde çevriliyor.

Roland Garros'da Holger Rune'den olay hareket: Annesini tribünden kovdu!

ANNESİ MAÇI TERK ETTİ!

Maçı Rune'nin antenörüyle birlikte oyuncu locasından takip eden anne Rune, oğlunun defalarca bağırmasının ardından tribünden ayrıldı. Bu görüntü sosyal medyada büyük tepki çekerken 19 yaşındaki Rune eleştirilerin odağında yer aldı.

ANNESİNDEN SONRA RAKİBİNE DE SAYGISIZLIK YAPTI!

3 saat 15 dakikalık zorlu maçın sonunda Casper Ruud'a yenilen Rune, filede kendisini bekleyen rakibiyle soğuk bir şekilde tokalaşarak yerine geçti. Casper Ruud ise bu tavır sonrası üzgün bir şekilde başını iki yana salladı.

RUNE KENDİNİ SAVUNDU: ANNEMİ DIŞARI GÖNDERMEDİM

Çeyrek final mücadelesinin ardından düzenlenen basın toplantısında kendisine bu olay ile ilgili soru sorulan Rune, "Anneme stadyumu terk etmesini söylemedim. Tepki başka birineydi. Oluşturulan algı yanlış. İlk çeyrek finalimde istediğim düzeyde oynayamamak ve kaybetmek üzücüydü. Özellikle ilk sette toplara düzgün vuramadım. Annemi çok seviyorum, onu içeri ben göndermedim. Maç sırasında hayal kırıklığına uğradığım anlarda annem veya antrenörümün tribünü terk etmesi oyunumu düzeltmeme yardımcı oluyor. Yani onlar bunun farkındalar. O yüzden ikisine de ayrılmaları yönünde bir şey söylemem. Annem Tsitsipas maçında da tribünü terk etmişti. Buna beni rahatlatmak için kendisi karar veriyor, ben değil." ifadelerini kullandı.

Roland Garros'da Holger Rune'den olay hareket: Annesini tribünden kovdu!

ANNESİNDEN AÇIKLAMA: OYUNA ODAKLANMASINI SAĞLAMAK İSTEDİM

Bu görüntüler çok konuşulup tepki çekince Holger Rune'nin annesi de konuyla ilgili konuştu.

Anne Rune, "Holger maç sırasında bazen bu anları yaşayabiliyor. Tsittsipas maçının bir anında da aynı şeyi yapıp içeri girmiştim. Zihnini boşaltıp sadece oyununa odaklanmasını sağlamak için bazen yaptığım bir şey bu. O anda da yorulduğunu gördüm ve fiziksel açıdan yardımcı olamasam da mental olarak güçlenmesine yardımcı olmak istedim." dedi.

"KORTTA DUYGULARINI KONTROL ETMELİ"

Roland Garros yayıncısı olan Eurosport'da yayınlanan programa katılan eski tenişsçiler Tim Henman ve Alex Corretja, Holger Rune'nin annesine bağırması ve maç sonunda rakibine yaptığı saygısızlık ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İspanyol eski raket Alex Corretja; "Annesinin maç sırasında defalarca korttan çıktığını gördüm. Antrenörünün sağında otururken içeri gidiyor, bir süre sonra gelip soluna oturuyor. Holger'in çok genç olduğunun farkındayım. Kortta duygularını kontrol etmeyi öğrenmek zorunda. Locasıyla çok konuşuyor ama annesini korttan bu şekilde çıkaramazsınız. Maç sonunda rakibini tebrik ederkenki tavrını da geliştirmek zorunda. Kaybettiği için üzülmüş olduğunu anlayabiliyorum ama rakibiniz saygıyı hak ediyor. Bu durumda yapması gereken şey; 'Casper bugün iyi oynadık ve kazandın. Tebrik ederim. Bir sonraki maçımızda seni yenmek için çok çalışıp elimden geleni yapacağım' demek olmalı. Fazlası değil." şeklinde yorum yaptı.

Roland Garros'da Holger Rune'den olay hareket: Annesini tribünden kovdu!

"BİRKAÇ GÜN SONRA PİŞMAN OLACAKTIR"

Britanyalı efsane raket Tim Henman tepki çeken tokalaşma anıyla ilgili; Yayın esnasında Casper Ruud'un yüzündeki ifadeyi gördüm. Üzülmüştü. Daha centilmen bir tokalaşma istediğine eminim. Eminim Holger da birkaç gün sonra bu davranışından pişman olacaktır." yorumunu yaptı.

(Görüntüler Eurosport'tan alınmıştır.)

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ugurlu 7 Kasım 2022 03:33

19 yaşında daha yaaa , amma abartılmış. Abdullah adlı yorumcuya da aman kimse yetki vermesin.

Abdullah 3 Haziran 2022 01:05

Böyle saygısızlara,verirsin 5 yıl kortlardan uzaklaştırma başkalarına örnek olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...