Tgrt Haber
06 Mart 2022 23:48 - Güncelleme : 07 Mart 2022 00:01

Rus sporcudan tepki çeken hareket

Doha'da düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Kupası ödül törenine Rus sporcu Ivan Kulyak, formasında 'Z' yazılı mayosuyla katıldı. Ukraynalı sporcu Daniela Batrona ise Rus sporcuların olduğu podyuma çıkmayarak tepkisini gösterdi.

Rus sporcudan tepki çeken hareket

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, ülkeler arasındaki gerilim spora da sıçradı.

20 yaşındaki Rus jimnastikçi Ivan Kulyak, Doha'da düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Kupası ödül törenine ‘Z’ harfinin yazılı olduğu mayo ile çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ‘Z’ harfi ‘Zafer, ‘V’ harfi ise ‘Görev tamamlanacak’ anlamını taşıyor. Rus sporcunun bu hareketi tepkiye neden oldu.

Rus sporcudan tepki çeken hareket

UKRAYNALI SPORCU PODYUMA ÇIKMADI

Uluslararası Jimnastik Federasyonu, Kulyak'a disiplin soruşturması açmaya karar verdi. Aynı turnuvada yarışan Ukraynalı 15 yaşındaki Daniela Batrona kendi yaş kategorisinde 3'ncü oldu. Ödül törenine Ukraynalı sporcu Batrona katılmak istemedi. Ruslarla aynı podyumda olmak istemediğini söyleyen Batrona'ya sadece kendisinin bulunduğu podyumda madalyası takdim edildi.

Rus sporcular, daha önce getirilen yasak nedeniyle turnuvada ülkelerini bağımsız sporcu olarak temsil etti. Rus Viktorya Listunova birinci, Mariya Minaeva ise ikinci oldu.

Rus sporcudan tepki çeken hareket

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...