Tgrt Haber
18 Aralık 2015 13:46

'ABD, Suriye’de üs kuruyor' iddiası

Lübnan’da yayınlanan El Ahbar gazetesi, ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki Haseke’de bulunan ve kullanılmayan bir üssü, hava operasyonları sırasında kullanmak için yeniden inşa ettiğini ileri sürdü.

'ABD, Suriye’de üs kuruyor' iddiası
abd, üs, askeri üs,

El Ahbar gazetesinin haberine göre, ABD Hava Kuvvetleri’nden bir grup uzman, Haseke’nin Rimelan kasabasında bulunan atıl Ebu Hacar Havaalanı’nı yeniden inşa etmek ve teçhizatla donatmak için çalışmalar yürütüyor. ABD’nin inşa çalışmalarında Kürt güçlerle de işbirliği yaptığı belirtiliyor.  Basında kasım sonunda çıkan haberlerde de ABD’ye ait 2 savaş helikopterinin Rimelan’a iniş yaptığı ve ABD’li 8 askeri uzmanın havaalanına gittiği iddia edilmişti. YPG'nin elindeki Ebu Hacer Havaalanı, 2010'dan beri kullanılmıyor.  Şam, ABD’ye Suriye'de hava üssü kurma izni vermemişti. ABD Hava Kuvvetleri, IŞİD’e yönelik operasyonlar için ağustostan bu yana İncirlik Üssü’nü kullanıyor. ABD savaş uçakları daha önce de Ürdün ve Katar’daki üslerden havalanıyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...