Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2016 14:54

Rusya'nın Kırgızistan'daki enerji yatırımları tehlikede

Kırgızistan hükümeti, enerji sektöründeki projelerini hayata geçiremediği gerekçesiyle Rusya ile yaptığı iş birliği anlaşmasını tek taraflı olarak iptal etmeye hazırlanıyor.

Rusya'nın Kırgızistan'daki enerji yatırımları tehlikede
putin,rusya,kırgızistan,

Kırgızistan hükümeti, ham petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi ve  Ukrayna krizi nedeniyle sermaye sıkıntısı çeken Rusya ile ikili ilişkilerini  masaya yatırdı. Hükümet, bakanlar kurulu kararıyla Kırgızistan ve Rusya enerji  işbirliği anlaşması çerçevesinde Rusya’nın ülkede enerji alanındaki taahhütlerini  yerine getirmediğini gerekçe göstererek söz konusu iş birliği anlaşmasının  iptalini isteyen karar taslağını meclise sevk etti.
 Meclis iç tüzüğüne göre, iş birliği anlaşmasının feshini öngören karar  taslağının, partilerin ve ilgili komitelerin görüşmesinden sonra genel kuruldan  geçmesi gerekiyor.  
 Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, yıl sonu  düzenlediği basın toplantısında, ülkenin kuzeyinde Narın nehri üzerinde, Rusgidro  şirketi tarafından 3 yıl önce temeli atılan hidroelektrik santralinin (HES)  inşaatına yeni bir yatırımcı bulabileceklerini söylemiş ve Rus şirketin HES  inşaatını kaynak sıkıntısı nedeniyle dondurabileceklerine vurgu yapmıştı.
 Ülkenin kuzeyinde Narın nehri üzerinde, HES inşaatına başlayan  Rusgidro şirketi, işçilerin kalacağı lojman çalışmalarını da yarıda  bırakmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...