Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Şubat 2016 13:21

Rusya'nın YPG pişkinliği

Rusya, Ankara'da PYD'nin gerçekleştirdiği saldırıyı kınarken diğer yandan Suriye'de aynı örgüte silah desteği verdi.

Rusya'nın YPG pişkinliği
rusya, pyd, pişkinlik, silah yardımı,

Rusya Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada; "17 Şubat tarihinde Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sebebiyle Türk halkına derin üzüntülerimizi dile getiriyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu korkunç olay sonucunda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu barbarca suçun bir açıklaması olamaz. Organizatörlerinin bunun cevabını vermesi gerek. Yaşanan bu olay bir kez daha tüm devletlerin uluslararası terörizmle mücadelede birleşmesi gerektiğini gösteriyor" denildi.
Türkiye'ye terörle mücadele konusunda işbirliği yapmayı öneren Rusya, PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'ye doğrudan silah desteği veriyor.
DAEŞ'le savaşma bahanesiyle Suriye'ye giren ama DAEŞ'e hiç saldırmayan Rusya, onun yerine silahlı unsurların bulunmadığı alanları bombalayarak katil Esad karşıtı muhalif sivilleri öldürdü. Son olarak Azez'i vurarak bir milyon sivilin ikmal yollarını tıkayan Putin'in ordusu aynı zamanda yaptığı bombardımanda hastane, okul ve fırınları hedef alıp onlarca çocuğun da katili oldu.
SON TEKNOLOJİ SİLAHLAR YPG'YE
Suriye'ye asker gönderme kararı aldıktan sonra son teknolojisi olan askeri robotları bu topraklarda deneyen Rusya "Platform-M" ve "Argo" isimli askeri robot cihazları ile katliam yaptı. Tank savar füzeler, kalaşnikof tüfekler ve ağır zırh ile donatılmış, her hava koşulunda operasyon yapan makineler ile Suriye'de sivil katliamı yapan Rusya son olarak bu silahları terör örgütü YPG ile de paylaştı.
TANKLAR DA YER ALIYOR
PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'ye açıktan yardım eden Rusya önceki gün Kamışlı'da bulunan askeri üsse inen kargo uçaklarıyla YPG'ye silah yağdırdı. Aralarında Platform-M, Argo gibi insansız araçların bulunduğu cihazlar içinde T-72 tanklarının da yer aldığı öğrenildi. PYD ve YPG'ye bağlı kaynaklar internet üzerinden Rusya'nın kendi yapımı olan insansız robotik askeri cihazları Kamışlı'dan teslim aldıklarını açıkladı. PKK'lılar da bu haberler üzerine sevinçlerini gizlemezken, silahlardan kendi paylarına düşenleri de istemeyi ihmal etmedi.

HALEP'TE BÜYÜK TEHLİKE
Fırtına Obüsleri Suriye'deki terör örgütü YPG mevzilerini vururken, Rus uçaklarının yardımını alan terör örgütü Halep'in Azez kasabası dışındaki hedeflere kaydı. Tel Rıfat'ta sivil katliamı yapan Ruslar'ın sayesinde Mare'ye saldıran YPG; sivillerin Esad rejimi, YPG ve DAEŞ arasında kalmasına neden oldu. Tüm yolları kapanan 250 bin sivilin, teröristlerce etnik katliama uğramasından endişe ediliyor.
HER ŞART ALTINDA OPERASYON
Rusya'nın ürettiği robatik cihazlardan "Platform-M" bilgi tespiti, taşınır ve taşınmaz hedefleri tespit ve yok etmek amacında kullanılıyor. Ayrıca, bu robot otomatik veya yarı otomatik ateş etme kapasitesine sahip. Piyade ve ordunun başka birliklerinin tehlikeli alanlardan geçişi sırasında onlara ateş desteği de sağlıyor. "Argo" ise dağlık ve engelli bölgelerdeki askeri operasyonlara katılmak için tasarlanmış bir askeri robot...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...