Tgrt Haber
23 Mart 2016 11:02

Brüksel bombacılarının tek elindeki eldivenin sırrı

Brüksel’de dün havalimanındaki patlamalarda canlı bombacıların tek elinde eldiven bulunması ve diğer elinin çıplak olmasını değerlendiren uzmanlar bunun saldırının kusursuz gerçekleşmesi için uygulanan bir yöntem olduğunu belirtti.

Brüksel bombacılarının tek elindeki eldivenin sırrı
eldiven, patlama, bomba,

Dün Brüksel havalimanında Belçika vatandaşı İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşlerin gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Saldırıdan kısa bir süre önce havalimanındaki güvenlik kameralarına takılan görüntülerde El Bakraoui kardeşlerin tek elinde siyah eldiven bulunurken diğer elinin çıplak olduğu görülüyor. Bu konuda iki senaryo üzerinde duran güvenlik uzmanları ilk senaryonun bu eldivenlerin emniyet şalteri olarak kullanıldığını ifade ediyor. Valizleri taşımada kullanılan arabanın tutacak yerinden siyah eldivenin çekilmesi ve temasın kesilmesi otomatik olarak bombanın patlamasına neden oluyor. Saldırganların vurulması durumunda bile düzenek harekete geçiyor ve bomba infilak ediyor.

Uzmanların üzerinde durduğu ikinci senaryo ise patlamanın zamansız ve plansız olmasına neden olan statik yüklenmenin minimize edilmesi için eldivenlerin kullanılması. Bu yöntemlerin daha önce El Kaide tarafından kullanıldığını belirten uzmanlar DAEŞ ile El Kaide arasında istihbarat paylaşımı olduğuna dikkat çekiyor.

Fotoğraf karesinde yer alan beyaz montlu ve siyah şapkalı kişinin ise DAEŞ’in bomba uzmanı olarak bilinen şahsın ise Necim Laachraoui olduğu açıklandı. Necim’in canlı bomba saldırganlarına cesaret vererek onları yönlendirdiği ve işlerin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için orada bulunduğu ifade edildi. Belçika polisi Necim’i aramak için geniş çaplı operasyon başlatmış durumda. Havalimanındaki saldırıda 14 kişi hayatını kaybederken saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra Brüksel’deki Maalbeek metro istasyonunda düzenlenen canlı bomba saldırısında ise 10 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...