Tgrt Haber
21 Nisan 2016 19:15

Nijerya'da bombalı saldırı, 8 ölü 25 yaralı

Nijerya'nın kuzeyinde yerlerinden olmuş kişilerin barındığı bir kampta düzenlenen iki saldırıda, ilk belirlemelere göre, en az 8 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Nijerya'da bombalı saldırı, 8 ölü 25 yaralı
nijerya, saldırı,

Resmi olmayan çeşitli kaynaklardan alınan ve yerel basında çıkan haberlerde, Banki kampına sızan iki genç kadının düzenlediği saldırıda 2'si saldırıyı düzenleyen dahil 8 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı bilgisine yer verildi.

Nijerya'nın Borno eyaletinde Dikwa kentinde yine yerlerinden olmuş kişilerin kaldığı bir kampta, 10 Şubat'ta düzenlenen saldırılarda 58 kişi ölmüş, 78 kişi yaralanmıştı.

UNICEF'in yayımladığı rapora göre, Boko Haram'ın Kamerun, Nijerya ve Çad'da düzenlediği saldırıların yüzde 37'si, sıklıkla uyuşturucu verilen çocuk ve kadınlar tarafından düzenleniyor.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri, yaklaşık 2 milyon Nijeryalıyı kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...