Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Nisan 2016 06:48

ABD'den 10 sivile kadar öldürme izni

Pentagon, Irak ve Suriye'de düzenlediği hava saldırılarında, sivillerin hayatının daha fazla riske atılmasına izin verdi.

ABD'den 10 sivile kadar öldürme izni
abd, daeş, sivil, operasyon

USA Today gazetesinin altı Pentagon yetkilisine dayandırdığı haberine göre, yeni kriterler bazı durumlarda 10 sivilin hayatının tehlikede olmasına rağmen savaş jetlerinin hedefleri vurmasına izin veriyor. DAEŞ’in daha fazla zarar vermesinin engellenmesi durumunda da sivillerin öleceği ya da yaralanacağı saldırılara onay veriliyor.

Yetkililere göre, Pentagon geçen sonbaharda, operasyonun komutanı olan Korgeneral Sean MacFarland’a sivillerin öldürülme riskinin bulunduğu saldırıları onaylama konusunda daha fazla yetki verdi. Daha önce bu onay ABD Merkez Komutası’ndan alınıyordu. Onay alma süreci uzun sürdüğü için kimi zaman hedefleri vurma şansı kaçıyordu. Afganistan ve Irak’taki operasyonların ardından Barack Obama yönetimi, sivil ölümlerinden kaçınmak için önemli bir çaba gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...