Tgrt Haber
08 Mart 2014 14:57

Kırım Tatarları'ndan BM'ye acil barış gücü çağrısı

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım'da kan dökülmesinin önüne geçmek için BM'ye acil barış gücü çağrısı yaptı.

Kırım Tatarları'ndan BM'ye acil barış gücü çağrısı
Kırım Tatarları'ndan BM'ye çağrı, kırım tararları, bm'ye acil çağrı, bm'ye barış gücü çağrısı,

Kırım Tatar Milli Meclisi'nden yapılan açıklamada, Kırım Parlamentosu'nun Rusya'ya katılma kararının "silahlı milislerin namluları ucunda alındığı, uluslararası hukuka, Ukrayna Anayasası ve kanunlarına açıkça aykırı olduğu" belirtildi. Kırım Parlamentosu'nun "çelişkili" tavırlarına dikkat çekilen açıklamada, "Kırım Parlamentosu, hem Rusya'ya bağlanma yönünde karar almakta hem de aynı karar içinde Rusya'ya bağlanma konusunda 16 Mart 2014 tarihinde referandum yapılacağını ilan etmekle kendi içinde akıl dışı bir hukuksuzluk sergilemektedir" ifadesine yer verildi.
Söz konusu durumun, Rusya büyükelçilikleri, konsoloslukları ve diğer temsilcilikleri önünde yapılacak gösterilerle protesto edilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, protestoların yanında mektup, faks ve e-posta ile kınama mesajları gönderilmesinin de Kırım'da barışın sağlanmasına katkıda bulunacağı vurgulandı. Kırım'daki durumun "kritik olduğu ve her geçen gün daha da kötüye gittiğine" işaret edilen açıklamada, Rus ordusunun desteğini alan Rusya yanlısı grupların, Kırım'ın barışsever sakinlerine saldırılarının arttığına dikkat çekildi. Kırım'da kan dökülmesinin "an meselesi olduğu" ifade edilen açıklamada, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak ve Kırım'da kan dökülmesinin önüne geçmek için Birleşmiş Milletler Barış Gücünün derhal Kırım'a gelmesi hayati bir zorunluluktur" çağrısı yapıldı.
BM'nin Kırım'a acil barış gücü askeri göndermesi konusunda, başta teşkilat üyeleri olmak üzere tüm kamuoyundan BM, Avrupa Birliği, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) müracaatta bulunması istendi. Dünyadaki bütün Kırım Tatar teşkilatları, İslam dünyası sivil toplum teşkilatları, Türk dünyası ile ilgili tüm kuruluşlar, demokrasi ve insan hakları savunucusu örgütlere hitaben yapılan açıklamada, müracaat mektubu ve kınama mesajı örneklerine de yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...