Tgrt Haber
26 May 2016 00:53

İranlı komutanın fotoğrafı tartışmaya neden oldu

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin Felluce'deki katliam gibi operasyon sırasında çekilmiş fotoğrafları bölgede tartışmaya neden oldu.

İranlı komutanın fotoğrafı tartışmaya neden oldu
iran, komutan,

Irak'ta Enbar'a bağlı Felluce'yi DAEŞ’den geri alma operasyonu sırasında 'Suriye Katili' olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi liderleriyle operasyon merkezinde görünmesi tartışmaya neden oldu.

'HÜKÜMET BUNU KABUL ETMEMELİ'

Bağdat'taki Nahrayn Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Fikren el-Ani, "Bazı silahlı güçler (Şii milis) Felluce'yi terör yuvası olarak göstermeye çalışıyor. Bu gruplar bir de ortamı geren açıklamalar yapıyor.

DAEŞ'in uzun süre kontrolünde bulunan bu bölgeyi kurtarma operasyonu sırasında böyle açıklamaların yapılması Sünnilerin endişesini artırdı. Yabancı kişilerin (Süleymani) başka ülkeden (İran) gelip küçük bir bölge olan Felluce'yi kurtarma operasyonuna katılması yanlıştır ve endişe vericidir. Irak'ta bu operasyonu yürütebilen liyakatli askeri liderler mevcut. Hükümetin bunu kabul etmemesi gerekirdi." diye konuştu.

'ULUSAL BİRLİĞİ TEHLİKEYE ATIYOR'

Ani, Süleymani'nin Felluce operasyonları sırasında görünmesinin Sünnilerde paniğe yol açtığını ve kurtarma operasyonunun intikam operasyonuna dönüşmesi riski ve Irak'ta ulusal birliği tehlikeye atma endişesi oluşturduğunu dile getirdi.  

Felluce'yi DAEŞ’den geri alma operasyonunun başladığı günden bu yana hükümet ve Haşdi Şabi güçlerinin Felluce'de düzenlediği saldırılarda 19 sivil katledilmiş, onlarcası da yaralanmıştı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcü Ferhan Hak, daha önce yaptığı açıklamada, Felluce'deki siviller için endişeli olduklarını belirtmişti.

ABD askeri verilerine göre, Felluce'de 60 bin ila 90 bin sivilin yaşadığı tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...