Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2016 18:34

Muhammed Ali'yi binlerce seveni uğurlayacak

ABD'de hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali için düzenlenecek törenlere aralarında devlet adamları ve ünlü kişilerin de bulunduğu binlerce seveninin katılması bekleniyor.

Muhammed Ali'yi binlerce seveni uğurlayacak
muhammed ali, cenaze,

ABD'de hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali için düzenlenecek törenlere aralarında devlet adamları ve ünlü kişilerin de bulunduğu binlerce seveninin katılması bekleniyor.

Arizona eyaletinin Phoenix kentinde cuma günü hayata gözlerini yuman Muhammed Ali'nin naaşı, ünlü boksörün doğduğu yer olan Kentucky'nin Louisville kentine getirildi. Muhammed Ali'nin ailesinin sözcüsü Bob Gunnell da cenaze törenine ilişkin bazı detayları açıkladı. Gunnell, efsanevi sporcunun cenaze törenine 18 bin kişinin katılmasının beklendiğini söyledi.

Bu kişiler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ürdün Kralı Abdullah gibi devlet adamlarının yanı sıra eski ABD Başkanı Bill Clinton da yer alacak. Başkan Barack Obama'nın törene katılıp katılmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Gunnell, törene Dalai Lama'nın da davet edildiğini ancak Dalai Lama'nın katılamayacağını aktardı. Cenaze törenine sinema ve müzik camiasından birçok ünlü ismin de katılması bekleniyor.

"Cenazesi İslami usullere uygun şekilde kaldırılacak"

Gunnel, ayrıca Muhammed Ali'nin cenazesinin İslami usullere uygun şekilde perşembe günü kaldırılacağını, cenaze namazını İmam Zaid Şakir'in kıldıracağını bildirdi. Muhammed Ali için düzenlenecek törene Hristiyan ve Yahudi din adamlarının da katılacağı belirtildi.

Gunnell, "Muhammed Ali, cenaze töreninin hayatını yansıtmasını, herkesin katılabilmesini istiyordu. O herkesin şampiyonuydu. O yüzden cenazesinin de bunu yansıtmasını istiyoruz." dedi.

Şampiyon sporcu için cuma günü de halka açık cenaze merasimi düzenlenecek. Muhammed Ali'nin naaşı, Louisville kentinde adını taşıyan cadde boyunca taşınarak çocukluğunun geçtiği mahalleden geçirilecek. Bu yürüyüşün ardından öğleden sonra KFC Yum! Center adlı spor salonunda halka açık bir tören yapılacak.

Ayrıca, ABD'nin birçok kentinde Muhammed Ali için gıyabi cenaze namazları kılınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...