Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Mart 2014 17:21

Kırımlıoğlu Putin ile görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna milletvekili Mustafa Cemil Kırımoğlu ile görüşmek istediği açıklandı.

Kırımlıoğlu Putin ile görüşecek
putin, Mustafa Cemil Kırımoğlu, dünya haberleri,

Mustafa Cemil Kırımoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırım'daki son durumla ilgili konularda Rusya'ya bağlı Tataristan'ın eski Cumhurbaşkanı Mintemir Şaymiyev ile görüşme konusunda daha önce anlaştıklarını söyledi. Kırımoğlu, bundan haberdar olan Putin'in Şaymiyev'e, "Kırımoğlu da razı olursa görüşebiliriz" mesajı verdiğini belirtti.Kırımoğlu, bugün Moskova'ya giderek, ilk önce Ukrayna'nın Moskova Büyükelçisi ile bir araya geleceğini, yarın sabah da Tataristan eski Cumhurbaşkanı Mintemir Şaymiyev ile görüşeceğini ifade etti. Şaymiyev ile görüşmede Kırım'daki durumun çözümüne yönelik meseleleri ele alacaklarını kaydeden Kırımoğlu, bu görüşme sırasında Şaymiyev'den Putin'in kendisi ile hangi konuda görüşmek istediğini öğreneceğini, daha sonra Putin ile görüşüp görüşmemeye karar vereceğini dile getirdi. Kırımoğlu, "Şimdiden ne konuda görüşmek istediği hakkında bir şey söylemek olmaz. Eğer Kırım'daki durumun istikrara kavuşması ve sorunun çözümü söz konusu ise (Putin ile) görüşerek fikirlerimi söyleyebilirim. Ama Kırım'ın Rusya'ya bağlanması söz konusu ise bu konuda konuşmayacağım. Bizim için Ukrayna'nın toprak bütünlüğü çok önemlidir” dedi. Ukrayna yönetimi ile de bu konuyu görüştüğünü ifade eden Kırımoğlu, Ukrayna yönetiminin de Şaymiyev ile görüşmesi konusuna olumlu baktığını ve bunun sonucuna göre, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme konusunda kendisinin karar vermesi gerektiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...