Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2016 11:30

ABD'den çok konuşulacak Gülen itirafı

Fethullahçı Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen'in iadesine yönelik olarak Türkiye ve ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri arasında 2 gün süren görüşmelerde Gülen'in iadesi konusunda olumlu ilerleme kaydedildiği öğrenildi. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Gülen'in emir ve talimatlarının belgeleri ile ortaya konulmasının ardından ABD'li bir yetkili "Gülen'in bu kadar olduğunu bilmiyorduk' dedi.

ABD'den çok konuşulacak Gülen itirafı
abd,gülen,itiraf,

ABD Adalet Bakanlığı'ndan 3, Dışişleri Bakanlığından ise 1 temsilciden oluşan dört kişilik heyet Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileri ve soruşturmaları yürüten savcılar ile 2 gün süreyle ve 19 saat süren toplantılar yaptı. Adalet Bakanlığı ABD'li heyete 15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'nin bombalanması, Genelkurmay'ın önünde tankların halkı ezmesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı Özel Harekat'ın bombalanmasına ilişkin görüntüleri izletirken, görüntüleri izleyen heyetin şok olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan itirafları başta olmak üzere diğer itiraflar da heyete gösterildi. Paylaşılan belgeler arasında darbeciler tarafından rehin alınan Akar'ın ifadesi ve darbeci Tuğgeneral Hakan Evrim'in, "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Gülen ile görüştürebiliriz" dediği de anlatıldı. İki gün yapılan sunumlarda Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un FETÖ/PDY'nin mali yapısı ve örgütün finansman kaynaklarına ilişkin bütün belgeleri sunduğu öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner ve Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip İşçimen  darbe teşebbüsü ile ilgili elde edilen deliller ve itirafları ABD'lilerin önüne koydu.
 Öte yandan, edinilen bilgiye göre, Türkiye ve ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri arasında 2 gün süren görüşmelerde Gülen'in iadesi konusunda olumlu ilerleme kaydedildi. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Gülen'in emir ve talimatlarının belgeleri ile ortaya konulmasının ardından ABD'li bir yetkilinin "Gülen'in bu kadar olduğunu bilmiyorduk" ifadesini kullandığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...