Tgrt Haber
19 Mart 2014 19:50

Cezaevinde aşırı sıcaktan ölüm

New York'un Rikers Adası Cezaevi'ndeki hücresinde geçen ay ölü bulunan akıl hastası mahkumun aşırı sıcak nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Cezaevinde aşırı sıcaktan ölüm
New York Rikers Adası Cezaevi, aşırı sıcak, Jerome Murdough, Amerika haberleri, Amerika,

Associated Press'e konuşan bir yetkili, ''İzinsiz mülke girmek ve yerleşmek'' suçlamasıyla RikersAdasıCezaevi'nde bulunan 56 yaşındaki Jerome Murdough'un ölümüne ''Alışılmadık derecedeki sıcaklığın'' yol açmış olabileceğini söyledi. Yetkiliye göre, ruhsal hastalığı bulunan mahkumlara özel gözlem ünitesinde tutulan Murdough'un ölü bulunduğunda hücresinin ısısı yaklaşık 38 dereceydi. Yürütülen soruşturmada, canına kıyma riski bulunan Murdough'un her 15 dakikada bir yapılması gereken hücre kontrolünün 4 saat boyunca gerçekleştirilmediği belirlendi.
Murdough'un kullandığı ilaçların vücudun sıvı ihtiyacını artırdığını belirten sağlık uzmanları ise mahkumun ölümüne sıvı kaybının yol açmış olabileceğini savundu. Eski denizci olan Murdough'un, hücresinin hava sirkülasyonunu sağlayan soğuk hava panelini kapatmış olabileceği ileri sürülüyor.
ABD'nin en büyük ikinci hapishanesi olan Rikers Adası Cezaevi'nde 40'ı akıl hastası 12 bin mahkum bulunuyor. Cezaevinde geçen yıl da 3 mahkumun doğal olmayan nedenlerden dolayı hayatını kaybettiği biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...