Tgrt Haber
19 Mart 2014 20:33

ABD'ye yine ver yansın etti

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, ABD ve İngiltere'yi Kırım konusunda çifte standart uygulamakla suçladı.

ABD'ye yine ver yansın etti
Arjantin Devlet Başkanı, cristina fernandez de kirchner, François Hollende, elysee sarayı, Amerika haberleri, Amerika,

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda bir araya gelen Fernandez, ABD ve İngiltere'nin Kırım'daki bağımsızlık referandumunu tanımamasını eleştirdi. Fernandez, egemenliği konusunda Arjantin ve İngiltere'nin 30 yıldır anlaşamadığı Falkland Adaları'nda geçen yıl yapılan bağımsızlık referandumunun sonucunu tanıyan İngiltere'nin Kırım referandumunun geçersiz kabul etmesini "iki yüzlülük" olarak değerlendirdi.
Arjantin Devlet Başkanı, Falkland referandumunun sonucunu, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki protestolara karşın, "halkın takdiri" olarak uluslararası toplum tarafından da kabul gördüğünü belirtti. Falkland Adaları'ndaki referandum sonucunu tanıyan uluslararası toplumunun Kırım referandumunun sonucunu kabul etmemesini eleştiren Fernandez, "Biz, işin içine çok güçlü devletler girdiğinde bile her ülkenin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinden yanayız" dedi.
"Kanunların değil güçlülerin yönettiği bir dünyada yaşıyoruz" diyen 61 yaşındaki Fernandez, Falkland Adası için de Arjantinlilerin kabul ettiği "Malvinas Adaları" ifadesini kullandı. Arjantin ve İngiltere'nin egemenliği konusunda 30 yıldır anlaşamadığı Falkland Adaları'nda, geçen yıl bağımsızlık referandumu yapılmıştı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı Falkland Adaları'nda "İngiltere'nin denizaşırı toprağı olarak kalmak istiyor musunuz" sorusuna halkın yüzde 99,8'i evet yanıtını vermişti. Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde pazar günü yapılan referandumda, sandık başına gidenlerin yüzde 96,77'sinin Rusya'ya katılmak için oy kullandığı açıklanmıştı. Ancak birçok Batılı ülke ve uluslararası toplum referandum sonucuna tepki göstermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...