Tgrt Haber
03 Nisan 2014 09:11

AGİT'ten Apakan'a özel görev

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanlığına Dışişleri Bakanlığı'nın eski Müsteşarı emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan atandı.

AGİT'ten Apakan'a özel görev
agit ukrayna özel gözlem misyonu başkanlığı,ertuğrul apakan, özel görev

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanlığına Dışişleri Bakanlığı'nın eski Müsteşarı emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan atandı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’daki gelişmeler bağlamında bu ülkede bir AGİT Özel Gözlem Misyonu oluşturulması hususunda 21 Mart 2014 tarihinde AGİT Daimi Konseyi'nde oydaşma sağlandığı belirtilerek, bu çerçevede çeşitli AGİT ülkelerinden gözlemcilerin Ukrayna’da görevlendirilmeye başlandığı ifade edildi. Gözlem misyonunun başkanlığına deneyimli ve saygın bir diplomat olan Dışişleri Bakanlığı'nın eski Müsteşarı emekli Büyükelçi Apakan'ın bugün itibarıyla atanmış bulunduğu kaydedilen açıklamada, Büyükelçi Apakan’ın yardımcılıklarının ise İsviçre ve İngiltere’nin gösterdiği adaylar tarafından üstlenileceği bildirildi.
Açıklamada, Büyükelçi Apakan'ın, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak görev yaptığı 2009-2012 döneminde, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği vesilesiyle bu forumda Türkiye'yi etkin biçimde temsil ettiğine, aynı dönemde BM gündemindeki önleyici diplomasi, arabuluculuk ve barış girişimlerinde etkin rol oynadığına dikkat çekildi. Açıklamaya göre, ilk aşamada 6 aylığına oluşturulan AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nda Türkiye'den gözlemciler de görev yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...