Tgrt Haber
03 Nisan 2014 17:37

Lübnan'a sığınan Suriyeli sayısı 1 milyonu aştı

Suriye'deki iç savaştan komşu ülke Lübnan'a kaçanların bir milyonu aştığı açıklanırken, son dönemde Suriyeli mülteciler arasında canına kıyma vakalarının arttığı bildirildi.

Lübnan'a sığınan Suriyeli sayısı 1 milyonu aştı
Suriye'deki iç savaş, komşu ülke Lübnan, bir milyon, Suriyeli mülteciler,

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR perşembe günü Beyrut’ta, Lübnan’a kaçan Suriyelilerin sayısının bir milyon sınırını aştığını bildirdi. Hâlihazırda yarım milyona yakın Filistinli mültecinin yaşadığı ülkeye, her gün ortalama 2 bin 500 Suriyelinin sığındığına yer verildi. Lübnan'ın Suriye üzerinden gelen mülteci akınını karşılayamadığına dikkat çekilirken, ülke ekonomisi ve istihdamının da mülteci akınından etkilendiği bildirildi. Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin yoksullukla mücadele ettiğine dikkat çekilirken, okula gidebilenlerin sayısının çok az olduğu belirtiliyor.  UNHCR son günlerde, Suriyeli mülteciler arasında çaresizlik nedeniyle canına kıyma vakaları meydana geldiğine dikkat çekti. Ailesinin yardım listesinden silinmesinin ardından, dört çocuklu bir kadının kendisini, UNHCR binası önünde benzin dökerek ateşe verdiği belirtildi. Yine çarşamba günü işini kaybeden bir Suriyelinin kendisini beşinci kattan ve Şam’dan Lübnan’a kaçan Filistinli bir kadının da yaşadığı yerin üçüncü katından atlayarak canına kıydıkları bildirildi.
Suriye’deki iç savaş, Lübnan’da siyasi açıdan da etkisi altına aldı. Ülkedeki Hizbullah milislerinin Beşar Esad yönetimine destek verdiği belirtilirken, ülkedeki Sünnilerin de isyancılara yakınlık duyduğu bildiriliyor. Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, 2,6 milyonun üzerinden Suriyeli iç savaştan kaçmaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...