Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 12:15

ABD Senatosu'na Ermeni tasarısı sunuldu

ABD Senatosu'nda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen bir karar tasarısı sunuldu.

ABD Senatosu'na Ermeni tasarısı sunuldu
ABD Senatosu, ermeni tasarısı, ermeni iddiaları, karar tasarısı

ABD Senatosu'nda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen bir karar tasarısı sunuldu. Ermeni lobisinin güçlü destekçilerinden Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat senatör Robert Menendez ve Cumhuriyetçi Parti Illinois senatörü Mark Kirk tarafından sunulan tasarı, ABD Başkanı'na 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıması çağrısında bulunuyor. Senato Dış İlişkiler Komitesi'ne sunulan tasarıda, "Başkan, Ermeni 'soykırımıyla' ilgili gerçeklerin Türkiye Cumhuriyeti evleti tarafından tam biçimde tanınmasını içeren adil, yapıcı, istikrarlı ve kalıcı bir Türk-Ermeni ilişkisi doğrultusunda çalışmalı" ifadesi kullanıldı.  
Demokrat senatörler Barbara Boxer ve Ed Markey'nin de imzacıları arasında yer aldığı tasarının, önce Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde görüşülmesi ve oylamaya sunulması gerekiyor. Tasarı, komitede onaylanması halinde, Senato'daki Demokrat Çoğunluk Lideri Harry Reid'in takdiriyle, Senato Genel Kurulu'nun gündemine getirilebilir. Ancak karar tasarısının, kabul edilse bile bağlayıcı özelliği bulunmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...