Tgrt Haber
18 Haziran 2014 17:14

Putin’in gizli silahı tanıtıldı

Rusya'yı eski günlerine döndürmek için uğraşan Putin'in yeni silahı ordunun hizmetine girdi.

Putin’in gizli silahı tanıtıldı
rusya, gizli silah, putin'in silahı, rus ordusu

Rusya’nın yeni nükleer denizaltısı Severodvinsk kentinde dün düzenlenen törenle görevine başladı. Üretildiği şehrin adını taşıyan “Severodvinsk” denizaltısı Rus donanmasına ait 131’inci nükleer denizaltı olarak kayda geçti. İleri seviye navigasyon ve güç ünitesiyle donatılan “Yasen K-560” serisine ait yeni saldırı denizaltısı 9 bin 500 ton ağırlığa sahip. 120 metre uzunluktaki denizaltı 600 metre derinliğe dalabiliyor. Saatte 57 km hıza ulaşabilen denizaltının 85 mürettebatla çalışması bekleniyor. Tanıtım töreninde konuşan Rus Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Çirkov, yeni nükleer denizaltıyla birlikte ülke donanmasının güçlendirilmesinde önemli bir adım attıklarını kaydetti.
Ülkenin en büyük tersanesinde üretilen denizaltının Rusya’nın eski gücüne kavuşmasını arzu eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elini güçlendireceği belirtiliyor. Bugüne kadar üretilen tüm denizaltıların aksine “Severodvinsk” denizaltısının benzerlerini üretmek de mümkün. 500 km menzile sahip Kalibr füzelerine ek olarak 3 bin km menzilli Granat füzeleri de denizaltı tarafından ateşlenebiliyor. Bu füzelere nükleer başlıkların takılabileceği ifade ediliyor. (Ntvmsnbc)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...