Tgrt Haber
07 Temmuz 2014 18:03

Bursalı tekstilci Tayland'da feci şekilde can verdi

Bursa'da Tekstilcilik yapan Yalçın Dağdelen, Tayland’ın Phuket Adası’nda tehlike uyarısına rağmen girdiği denizde dalgaların etkisiyle başını kayalıklara çarparak yaşamını yitirdi. Evli ve bir çocuk babası işadamının cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için girişimlerin sürdürüldüğü bildirildi.

Bursalı tekstilci Tayland'da feci şekilde can verdi
bursa, tekstilci, tayland, can verme,

Bursa’dan 4 arkadaşıyla ham bez ithal ettiği Tayland’a giden Yalçın Dağdelen, dün Puket Adası’nda bulunan Le Meridien Phuket Beach Oteli’nin plajında tehlike işareti olarak konulan kırmızı-sarı bayrak dikiliyken denize girdi. Yüksekliği 4-5 metreyi bulan dalgaların arasında kaldığı bildirilen Yalçın Dağdelen iddiaya göre kayalara çarptı. Otel cankurtaranları tarafından denizden çıkarıldığında bilinci yerinde olmayan Dağdelen hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Dağdelen’in ölüm haberi Phuket Gazette adlı internet sitesinde de haber olarak yer aldı. ’Kırmızı bayrağa dikkat etmeyen Türk turist boğuldu’ başlığıyla verilen haberde, Dağdelen’in bu yıl Phuket’te boğularak yaşamını yitiren 6’ncı kişi olduğu belirtildi. İnternet sitesi haberinde Cankurtaran şefi Uten Singsom’un açıklamasına da yer verdi. Singsom, dalgaların çok güçlü olduğunu ve Dağdelen’in büyük bir dalga tarafından sürüklendiği ve kaybolduğunu söyledi. Dağdelen’in 10 dakikada cankurtaranlar tarafından denizden çıkarıldığını ifade eden Sigsom, "Denizden çıkarıldığında bilinci yerinde değildi. Patong Hastanesi’ne kaldırıldı ancak yolda yaşamını yitirdi" dedi. Singsom, kıyıda kırmızı-sarı bayraklar varken yüzülmemesi gerektiğini ve Dağdelen’in bunu dikkate almadığını kaydetti. Yalçın Dağdelen’in cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalar sürerken, acı haberin ulaştığı Bursa’daki yakınları ve arkadaşları derin üzüntüye boğuldu. SYK Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu üyesi Selim Yedikardeş, Tayland’da yaşamını yitiren Yalçın Dağdelen’in daha önce şirketlerinde çalıştığını ve daha sonra kendi şirketini kurduğunu belirterek, "Tayland’la sürekli iş yapıyordu. Ham bez dokuması yaptırıp, Türkiye’ye getiriyordu. Hem iş hem tatil amacıyla 4 arkadaşıyla gitmişti. Yalçın Dağdelen’in ölümü tekstil camiasında büyük üzüntüye yol açtı. Cenazesinin Perşembe günü Bursa’ya gelmesini bekliyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...