Tgrt Haber
15 Temmuz 2014 19:19

Kütüphaneyi havaya uçurdular

Irak’ın Telafer ilçesindeki en eski özel kütüphanenin, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından havaya uçurulduğu bildirildi.

Kütüphaneyi havaya uçurdular
ırak, kütüphane, telafer,

AA muhabirine konuşan Türkmen insan hakları aktivisti Murtada Musa, Musul’un Telafer ilçesinde Şii Türkmen şeyhi Muhammed Cevvad’a ait kütüphanenin kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından patlayıcılarla havaya uçurularak, tamamen yerle bir olduğunu söyledi. Kütüphanenin 100 sene önce Cevvad’ın babası Molla Mahmud Aslan tarafından inşa edildiğini belirten Musa, kütüphanenin, aralarında ender elyazması eserlerin de bulunduğu binlerce kitabı barındırdığını ifade etti. Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra El-Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...