Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Temmuz 2014 13:35

Düşen uçaktaki yolculardan 186'sının cesedi bulundu

Ukrayna'da düşen Malezya yolcu uçağındaki yolculardan 186'sının cesedinin bulunduğu bildirildi.

Düşen uçaktaki yolculardan 186'sının cesedi bulundu
düşen malezya uçağı,yolcular,ceset,

Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Hizmetinden (OHDH) yapılan açıklamada, bugüne kadar yapılan arama kurtarma çalışmalarında 186 yolcunun cesedinin bulunduğu kaydedildi.
Açıklamada, arama kurtarma çalışmaları için 25 kilometre kare alan belirlendiği ve 18 kilometre karede aramaların yapıldığı, ayrıca bölgede bulunan 2,1 kilometrekare alana sahip su deposunun da dalgıçlar tarafından arandığı vurgulandı. Bölgedeki Rus ayrılıkçıların arama kurtarma ekiplerinin işine engel olduğu ve çalışmaları aksattığı ifade edilen açıklamada, çalışmaların OHDH'den 100, İçişleri Bakanlığından 70 kişilik ekiplerle 18 kişilik dalgıç ekibi tarafından yürütüldüğü belirtildi.
Uçağın düştüğü bölgede güvenli alan oluşturulacak
Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Valentin Nalivayçenko, Malezya havayollarına ait uçağın düştüğü bölgede güvenlik alanı oluşturma konusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile anlaştıklarını bildirdi.Yerel bir televizyon kanalında açıklama yapan Nalivayçenko, Rusya'nın da dahil olduğu ve ayrılıkçılarla yapılan üç taraflı video konferans sonucunda 20 kilometrekarelik bir alanın "güvenli bölge" ilan edildiğini kaydetti. Valentin Nalivayçenko açıklamasında, "Ukrayna'nın üzerine düşen görevi yapmak ve uçaktaki yolcuların cesetlerini yakınlarına ulaştırabilmesi için 20 kilometre karelik alan için anlaştık. Bu sınırları belli bir bölge ve teröristlerin bu bölgede işimize engel olmayacağını umuyoruz" dedi.Ukrayna, AGİT ve Rusya'dan oluşan temas grubunun dün yaptığı görüşmeler sonucu Ukrayna'nın doğusunda terk taraflı bağımsızlıklarını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçıların bölgesinde düşen Boing-777 uçağının arama inceleme çalışmalarına engel olmayacaklarını ve bölgeyi terk edeceklerini kabul etmişti.Malezya Havayolları’nın Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Boeing-777 tipi yolcu uçağı iki gün önce Ukrayna'nın doğusunda düşmüş, uçakta bulunan 283 yolcu ve mürettebattan 15 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...