Tgrt Haber
19 Temmuz 2014 15:38

Sınırın İsrail tarafında bir ilk

İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara saldırısından bu yana ilk defa sınırın İsrail tarafında meydan gelen çatışmalarda 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 2İsrail askerinin yaralandığı ileri sürüldü.

Sınırın İsrail tarafında bir ilk
israil,sınır,gazze,çatışma,bir ilk,

İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, " İsrail Hamas'ın sızma girişimini engelledi.Gazze sınırı yakınlarında İsrail tarafına geçen Filistinliler ile İsrail devriyesi arasında çatışma çıktı" ifadelerine yer verildi.
"Çatışmada 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği, diğerlerinin kaçtığı" ileri sürülen açıklamada, "Hamas mensupları, İsrail'e tüneller aracılığıyla sızdı. 2 İsrail askeri de çatışmalarda yaralandı" ifadesi kullanıldı.İsrail, 7 Temmuz'da  "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da karadan saldırmaya başlamıştı. Saldırılarda 309 Filistinli hayatını kaybetti, 2 bin 268 kişi de yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...