Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2014 19:02

74 yolcunun cesedi Hollanda'ya yollandı

Malezya Havayolları'nın düşen uçağında hayatlarını kaybeden 194 Hollanda vatandaşının cenazelerinin ikinci bölümü ülkeye getirildi.

74 yolcunun cesedi Hollanda'ya yollandı
yolcu uçağı, malezya havayolları, yolcuların cesetleri, Eindhoven Havaalanı, Avrupa haberleri, Avrupa,

Hollanda ve Avustralya'ya ait iki askeri nakliye uçağıyla Eindhoven Havaalanı'na getirilen 74 kişinin cenazeleri için düzenlenen törene hükümeti temsilen İçişleri Bakanı Ronald Plasterk ve Halk Sağlığı Bakanı Edith Schippers'in yanı sıra bazı milletvekilli ve senatörlerle kazada hayatlarını kaybedenlerin yakınları katıldı. Saygı duruşunun ardından askeri törenle uçaklardan indirilen tabutlar cenaze arabalarına yerleştirilerek, teşhis için Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasına doğru yola çıkarıldı. Dün getirilen 40 cenaze de aynı kışladaki morglara yerleştirilmişti. Askeri kışlada aylar sürmesi beklenen teşhis işleminin Hollandalıların yanı sıra aralarında Avustralya, Almanya, Belçika, İngiltere, Malezya, Endonezya ve Yeni Zelanda'dan isimlerin de olduğu yaklaşık 200 kişilik uzman bir ekip tarafından yürütüleceği belirtildi. Avustralya ve Hollanda hava kuvvetlerine ait iki nakliye uçağıyla dünden bu yana taşınan cenazelerin tamamının cumartesi günü Hollanda'ya getirilmesi planlanıyor. Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde geçen hafta perşembe günü düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada ölenlerin 194'ünün Hollanda vatandaşı olduğu açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...