Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2014 15:59

İngiltere'den İsrail'e Gazze resti

İngiltere, Gazze'ye saldırıları yeniden başlarsa İsrail ile silah anlaşmalarını askıya alacak.

İngiltere'den İsrail'e Gazze resti
ingiltere, israil, gazze,

İngiliz hükümeti, İsrail ile bazı silah anlaşmalarını Gazze'ye saldırılarına yeniden başlaması halinde askıya alacağını duyurdu. İngiltere'nin Gazze'deki mevcut ateşkese tarafların uyması gerektiği yönündeki çağrısı hatırlatıldı konuyla ilgili konuşan İş ve Yeteneklerden Sorumlu Bakan Vince Cable, Gazze'de mevcut durumda uygulanan ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Umarız bu barışçıl bir çözüme doğru gider. Savaşın yeniden başlaması halinde İsrail ile mevcut silah anlaşmalarını askıya alma kararı aldık" dedi.
İSRAİL İLK SIRADA YER ALIYOR
İngiltere'nin askeri malzeme, silah ve ekipman ihracatında İsrail, 2008-2013 yılları arasında yaklaşık 8 milyar sterinle ilk sırada yer alıyor. İngiliz hükümetinin Gazze politikası dolayısıyla İnanç ve Toplumlardan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Barones Warsi'nin geçen hafta görevinden istifa etmesinin ardından koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti, İsrail ile silah anlaşmalarının askıya alınması çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...