Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2014 14:30

Beyaz Saray'da IŞİD alarmı

Beyaz Saray'ın hemen önünde çekilen IŞİD'in mesajının yer aldığı bir fotoğraf, güvenlik ve istihbarat birimlerini harekete geçirdi.

Beyaz Saray'da IŞİD alarmı
ABD, beyaz saray, ışid alarmı,

Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayınlanan bir fotoğraf, ülkede tartışma çıkarttı. Fotoğrafta bir akıllı telefonun ekranında IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) bayrağı ve altında "Biz sizin şehirlerinizdeyiz/Biz sizin sokaklarınızdayız/Nerede olursanız olun bizim hedefimizdesiniz" yazısı açıkça okunuyordu. Sözkonusu fotoğrafı yayınlayan Twitter hesabı, bu olayın ardından silindi. ABD Gizli Servisi, olay hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. VICE News adlı medya şirketinin geçtiğimiz günlerde IŞİD üyeleriyle görüşerek hazırladığı belgeselde bir IŞİD üyesi "Bayrağımızı Beyaz Saray'da dalgalandıracağız" demişti.
ABD Gizli Servisi sözcüsü Ed Donovan, yaptığı açıklamada, "Servis'lerine her gün gelen binlerce benzer mesajı araştırmakla görevli özel bir biriminin olduğunu ve atılması gereken tüm adımları atacaklarını" söyledi. VICE News'de yayınlanan bir belgeselde ise bir IŞİD üyesi Atatürk Barajı nedeniyle Türkiye'yi tehdit etmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...