Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2014 15:21

İşte Gazze'deki yeni tehlike!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda kullandığı, infilak etmeyen patlayıcılar, Filistinlileri tehdit ediyor.

İşte Gazze'deki yeni tehlike!
israil,gazze,filistin,saldırı,infilak,

Filistin İçişleri Bakanlığına bağlı birimler, ateşkes sürecinde de zaman zaman can kaybına neden olan patlamayan top, füze ve tank mermilerini etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Anadolu Ajansı (AA) ekibi, İçişleri Bakanlığının ilgili biriminin yürüttüğü bu çalışmaları görüntüledi.
İçişleri Bakanlığı "Patlayıcı Mühendisliği Dairesi" yetkililerinden Muhammed Mikdad, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Düşman İsrail'in saldırılarından kalan infilak etmemiş mühimmatı ve İsrail askerlerinin girdiği bölgelerdeki şüpheli cisimleri topluyoruz. Uzmanlarımız, halkın bulduğu maddeleri imha etme noktasında ellerinden geldiği ölçüde çalışıyor. Şu ana kadar İsrail savaş uçaklarının yerleşim birimi ve arazilere düzenlediği saldırılarda atılan ancak patlamayan 250 kilogram ila 1 ton arasında değişen çok sayıda bombayı etkisiz hale getirdik" dedi.Ekibin etkisiz hale getirmeye çalıştığı "MK-82" cinsi bombayı gösteren Mikdad, "Füze başlığı ve patlayıcıların infilakına yol açan fünyeyi çıkararak, etkisiz hale getiriyoruz. Bu patlayıcılar arasında top mermileri, aydınlatma fişekleri, savaş uçaklarından ve insansız hava araçlarından atılan füzeler de bulunuyor" diye konuştu. Yürüttükleri çalışmanın tehlikeli olduğunu vurgulayan Mikdad, sınırlı imkanlarla halkın maruz kalacağı zararları gidermeye çalıştıklarını kaydetti.
"5 kişinin hayatına mal olmuştu"
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği ve geçici ateşkes nedeniyle ara verdiği saldırılarda infilak etmeyen patlayıcılar, geçen hafta 5 kişinin ölümüne neden olmuştuGazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentinde, 13 Ağustos Çarşamba günü, daha önce atılan roketin infilakı sonucu, biri İtalyan, 2 gazeteci ve 2 bomba imha uzmanının bulunduğu, 5 kişi hayatını kaybetmişti.Olayda yaşamını yitiren Associated Press (AP) adına çalışan gazetecilerin, İsrail'in saldırılarından kalan patlayıcıların uzmanlar tarafından imha edilişini görüntülemek üzere alanda bulunduğu belirtilmişti.İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırıların ardından geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçici ateşkes kararı alınmıştı.
Saldırılarda şu ana kadar 2 bin 16 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 193 kişi de yaralandı.İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki güçlerine, 43 bini tank, 39 bini top mermisi olmak üzere 4,8 milyon mermi gönderdiği, saldırılarda söz konusu mühimmatın yüzde 60'ının kullanıldığı ifade edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...