Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ağustos 2014 13:58

Hamas, 'İsrail yeniden savaşmaya mecbur bıraktı'

Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Raşak, İsrail'in Filistinlileri yeniden savaşmaya mecbur bıraktığını belirtti.

Hamas, 'İsrail yeniden savaşmaya mecbur bıraktı'
hamas,siyasi büro,israil,filistin,

Hamas, İsrail'in Filistinlileri yeniden savaşmaya mecbur bıraktığını belirtti. Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır'da yürütülen müzakerelere Filistin adına katılan heyette yer alan Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Raşak, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail, Filistinliler ve Hamas'ı yeniden savaşmaya mecbur bıraktı. Bu savaş karşısında mücadele etmek ve zafer kazanmak dışında başka bir seçeneğimiz yok" ifadelerine yer verdi.
Mısır'da İsrail ile Filistinli gruplar arasında dolaylı yürütülen ateşkes görüşmelerinin sona ermesinin ardından, Filistin heyeti ülkeden ayrılmıştı.
Kassam Tugayları'nın açıklaması İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in çeşitli kentlerine ve askeri üslerine saldırı düzenlediklerini duyurdu.Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in "Feca" ve "Raim" askeri üsleri ile Neyr İshak, Beiri ve Neyrim isimli Yahudi yerleşim birimlerine 120 milimetrelik 11 havan topu attıkları kaydedildi.
100 füze fırlatıldı
Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas'ın ateşkesi bitirme kararından bu yana Gazze'den İsrail'e yaklaşık 100 füze fırlatıldı" ifadelerini kullandı.Kassam Tugayları, daha önce de İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze'ye saldırılarına yeniden başlamasından bu yana aralarında başkent Tel Aviv ile Kudüs’ün de olduğu İsrail'in çeşitli kentlerine 50 füze fırlattıklarını açıklamıştı.
Dıyf'a yönelik suikast girişimi
Öte yandan İsrail İçişleri Bakanı Gideon Sa'ar ile İsrail Bilim Teknoloji ve Uzay Bakanı Yaakov Perry, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dıyf'a yönelik suikast girişimini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.İçişleri Bakanı Sa'ar İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Dıyf, Usame bin Ladin gibi. Suikast fırsatı bulunduğunda bunun değerlendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Sa'ar, Gazze'ye yönelik kara operasyonlarının durgun hale gelebileceğini belirterek, "Hedef, Hamas'ın askeri gücünü kırmak ya da Hamas'ı tamamen yok etmek" dedi.   Bilim Teknoloji ve Uzay Bakanı Perry ise İsrail'in Dıyf'a yönelik suikast girişimine işaret ederek, "Eğer bu konudaki haberler doğruysa hiç kimsenin suikast tehdidi karşısında dokunulmazlığı olmadığına dair önemli bir işarettir" ifadelerini kullandı.Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Dıyf'ın kızı ve eşinin İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait 6 ev ile 3 prefabriği yıktı
Bu arada İsrail Ordusu'nun, Batı Şeria'da Filistinlilere ait 6 ev ile 3 prefabriği yıktığı bildirildi.
Batı Şeria'daki Yerleşim Birimleri Sorumlusu Gassan Dağlas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Nablus'un doğusundaki Tavil beldesindeki 100 yıllık 4 evi yıktığını belirtti. Söz konusu ev sakinlerinin İsrail işgalinden önce buraya yerleştiklerinin altını çizen Dağlas, buradaki Filistinlilerin taş ve çamurdan yaptıkları evler için ruhsat almak zorunda olmadıklarını dile getirdi.
Tubas kentindeki diğer iki evin de ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldığını aktaran Dağlas, İsrail'in izlediği "yıkım politikasıyla" bölgeyi boşaltarak, Yahudi yerleşim birimlerini genişletmeyi amaçladığını savundu.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise İsrail ordusuna ait buldozerler, Ramallah'ın et-Tayyıbe bölgesinde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 3 prefabrik evi yıktı.
Evleri yıkılan Filistinlilerin uzun yıllardır burada yaşadığı ve koyun bakıcılığıyla uğraştıklarını belirten görgü tanıkları, hiçbir uyarıda bulunmaksızın prefabrikleri yıkan ordunun, bunu daha önce de defalarca yaptığını kaydetti. İsrail dün de Doğu Kudüs'te "ruhsatsız olduğu" iddiasıyla Filistinli aileye ait bir binayı, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde ise "İsrail emniyet birimlerine yönelik eylemlerde" bulunmakla suçladığı Amir Ebu Ayşe ve Hisam El-Kavasma'ya ait evlerini yıkmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...