Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2014 20:56

Lieberman'dan ateşkes yorumu, 'Kalıcı ateşkese karşıyım'

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, "Dün akşam yürürlüğe giren kalıcı ateşkes anlaşmasına karşı olduğunu" açıkladı.

Lieberman'dan ateşkes yorumu, 'Kalıcı ateşkese karşıyım'
Avigdor Liberman, fetih, hamas, gazze, filistin, İsrail, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Liberman, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas, Gazze'nin kontrolünü elinde bulundurduğu sürece İsrail vatandaşlarının güven içinde olması mümkün olmadığı gibi Hamas ne siyasi ne de güvenlik herhangi bir anlaşmanın ortağı değil. Katillere güvenmek mümkün değil" ifadelesini kullandı. Ateşkesin, "Hamas'ın büyümesine ve uygun gördüğü bir zamanda İsrail'e karşı yeni saldırılar için hazırlanmasına imkan vereceğini" belirten Liberman, "Hamas yönetimi devrilmezse füze ve tünel tehdidinin devam edeceğini" savundu. "Hamas'ın ateşkesten istifade etmesine engel olmalıyız" yorumunu yapan Dışişleri Bakanı, "herhangi bir geri adım atılmaksızın Hamas'a karşı savaşılması" çağrısında bulunduç Bu arada İsrail devlet radyosu, 4 bakanın varılan ateşkes anlaşmasına karşı olduğunu ileri sürdü. Haberde, söz konusu bakanların Dışişleri Bakanı Liberman ile Ekonomi Bakanı Naftali Bennet, Enformasyon Bakanı Gilad Ardenne ve İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitch olduğu belirtildi. Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan kalıcı ateşkes anlaşması 26 Ağustos'ta yürürlüğe girmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...