Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2014 20:43

Avusturya'da ırkçı saldırı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da metroda yolculuk yapan 37 yaşındaki başörtülü Zeliha Çiçek, ırkçı saldırıya uğradı.

Avusturya'da ırkçı saldırı
Avusturya, ırkçılık, ırkçı saldırı,

Avusturya’nın başkenti Viyana’da metroda yolculuk yapan 37 yaşındaki başörtülü Zeliha Çiçek, ırkçı saldırıya uğradı. Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avusturya'da doğup büyüdüğünü, 3 çocuk annesi olduğunu ve metroda yolculuk yaparken bir kadın tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Telefonla kız kardeşi ile konuşurken bir bayanın kendisine sinirli bir şekilde baktığını farkettiğini ve daha sonra kendisine "Siz hep böylesiniz" diyerek küfür ettiğini belirten Çiçek, çevredekilerin uyarılarına rağmen kadının sözlü saldırılarına devam ettiğini anlattı. Telefonda konuşmaya devam ettiğini aktaran Çiçek, "Ben telefonda konuşurken kadın ayağa kalktı. Ben de aşağı inecek sandım. Aniden bana doğru gelerek yüzüme tokat attı. Elimdeki telefon, arka taraflara düşerek 3-4 parçaya ayrıldı" dedi.
Çiçek, saldırgan kadının, metrodan inerken kendisini tutmaya çalışan bir adama da saldırdığını ve sonra çekip gittiğini kaydetti. Polise şikayette bulunduğunu ve dava açacağını belirten Çiçek, şunları söyledi: "Biz burada doğduk burada büyüdük. Gidecek başka yerimiz yok. Bugün ben başörtülüyüm diye bana bu saldırı gerçekleşti. Benim kız kardeşimin başı açık ama yarın o da siyah saçlı olduğu için bu tür saldırılara maruz kalabilir. Bu saldırılar nereye kadar sürecek? Artık bir şeylerin yapılması gerekiyor. Avusturya medyasının Müslümanlar üzerinden sürekli yaptıkları olumsuz propagandanın bitmesi gerekiyor. Başka ülkelerdeki terör sorunlarının Müslümanlara mal edilmesini istemiyoruz. Birçok şeyi abartan medyanın ne yapmak istediğini anlayamıyoruz." Viyana'da 22 Ağustos'ta 71 ve 84 yaşlarındaki başörtülü 2 kadın, Avusturyalı bir genç tarafından ırkçı saldırıya uğramıştı. Ayrıca Avusturya'da son bir ay içerisinde bir cami ve imam hatip lisesine ırkçı saldırı düzenlenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...