Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ekim 2014 16:26

Irak'taki hava saldırısında 20 IŞİD militanı öldürüldü

Irak'ın Ramadi kentinde orduya ait savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında 20 IŞİD militanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak'taki hava saldırısında 20 IŞİD militanı öldürüldü
ırak, hava saldırısı, IŞİD,

Irak'ın Ramadi kentinde orduya ait savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında 20 IŞİD militanının hayatını kaybettiği bildirildi. Enbar Operasyon Gücü Komutanı Korgeneral Reşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak savaş uçakları Hiyt ilçesinde yer alan El-Muallimin Mahallesi'nde IŞİD militanlarının konuşlandığı 4 eve hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 20 militan öldürüldü" dedi. Alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda söz konusu evlerin hedef alındığını aktaran Felih, güvenlik güçlerinin terör örgütü IŞİD'e yönelik püskürtme operasyonlarına Irak ordusuna ait savaş uçaklarının da destek verdiğini vurguladı.
Felih, kenti ele geçirmek için girişimlerde bulunan IŞİD militanları ve güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığını aktardı. Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmişti. Ülke, Irak ordusu ile silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalara sahne oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...