Tgrt Haber
03 Ekim 2014 19:50

Iraklı askerlere yönelik kuşatma delindi

Irak'ın Enbar vilayetinde IŞİD'in 300 askere yönelik kuşatmasının delindiği bildirildi.

Iraklı askerlere yönelik kuşatma delindi
IŞİD, enbar, ırak, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Enbar Operasyon Gücü Komutanı Korgeneral Reşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin hava destekli saldırılarla El-Kerame nahiyesinin doğusundaki "Zira Dicle" bölgesinde geniş çaplı operasyon düzenlediğini söyledi.

Askerlere yönelik kuşatmanın delinmesi için düzenlenen operasyonda IŞİD'in kontrolündeki bazı yolların açıldığını ve helikopterlerle askerlere gıda, mühimmat ve yakıt yardımı yapıldığını belirten Felih, operasyon sırasında IŞİD tarafından bir direnişle karşılaşılmadığını, ölen ya da yaralananın da olmadığını kaydetti.

Enbar Emniyet Müdürlüğü Polis Şefi Ahmed Saddak, IŞİD militanlarının dün sabah Enbar ilinin iki farklı bölgesinde 6 bölüğü kuşatma altına aldığını, bölüklerde yaklaşık 600 ordu mensubu bulunduğunu söylemişti.

Saddak, 3 bölüğün Enbar'ın merkezi Ramadi'nin doğusundaki bir otobanda, diğer 3 bölüğün ise Enbar'ın kuzeyindeki "Zira Dicle" yolunda kuşatma altında tutulduğunu ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...