Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ocak 2014 10:23

Bangladeş'te oy verme işlemi sürüyor

Bangladeş'te muhalefet partilerinin boykotuna rağmen yapılan parlamento seçiminde oy verme işlemi sürüyor.

Bangladeş'te oy verme işlemi sürüyor
Bangladeş Milliyetçi Partisi,18 partili ittifak ile sol, sağ, merkez ve İslami çizgi,boykot ettiği seçim,siyasi parti,

Bangladeş Milliyetçi Partisi önderliğindeki 18 partili ittifak ile sol, sağ, merkez ve İslami çizgideki diğer partilerin boykot ettiği seçime 40 kadar kayıtlı siyasi parti arasından yalnızca iktidardaki Avami Birliği ile onu destekleyen 7 parti katılıyor.Boykot nedeniyle iktidar partisinden 153 milletvekili adayı, seçim bölgesinde rakipsiz kaldığı için "seçilmiş" sayılacak. Bu durum, seçimin ülke genelindeki toplam 300 bölgeden yalnızca 147'sini kapsadığı anlamına gelirken, 92 milyon kayıtlı seçmenin yarısından fazlası bu nedenle oy hakkını kullanamamış olacak.Muhalefetin seçimin ertelenmesi talebine ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra uluslararası toplum da destek vermiş ancak Avami Birliği, seçimin düzenlenmesi kararından geri adım atmamıştı.
Bangladeş Milliyetçi Partisi liderleri Bangladeşlilere "ne pahasına olursa olsun seçime katılmaya karşı çıkma" çağrısında bulunmayı sürdürürken, seçimin başlamasına saatler kala ülkenin pek çok yerinden şiddet haberleri geldi.Dakka'nın da dahil olduğu 40 kadar bölgede öfkeli kalabalıklar oy merkezlerini ateşe verdi. Çıkan olaylarda ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi. Seçim Komisyonu, durumun kötüleşmesinden endişe duyduklarını açıklarken, saldırılar nedeniyle çok sayıda oy merkezi boşaltıldı.Bangladeş muhalefetinin isteği, seçimin ertelenmesi ve eskiden olduğu gibi seçim öncesinde hiç bir partinin katılmadığı tarafsız bir hükümetin kurulmasıydı ancak bu talep Avami Birliği lideri Başbakan Şeyh Hasina tarafından dikkate alınmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...