Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2014 18:27

Kobani'den dumanlar yükseliyor

IŞİD üyeleri Kobani'ye hava saldırısı düzenleyen koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için birçok noktada yangın çıkardı.

Kobani'den dumanlar yükseliyor
kobani,ışid,saldırı,koalisyon,uçaklar,

IŞİD koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için Kobani'de ateş yaktı.
Al Jazeera'nın haberine göre IŞİD akşam saatlerinde Kobani'ye yönelik yoğun havan saldırısı başlattı. YPG güçleri kasabanın batı tarafındaki savunmasını güçlendirirken IŞİD havanları da daha çok batı ve güney tarafinı hedef alıyor. Akşam saatleri ile birlikte koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için en az sekiz noktada büyük ateşler yakan IŞİD üyeleri kasabanın ortasına kadar ilerlemiş görünüyor. Havanın kararmasıyla birlikte kasabada saat 17 sıralarında çok büyük bir patlama meydana gelirken patlamanın ardından çok şiddetli çatışmalar başladı.  IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgenin kontrolünü ele geçirmek için ağır silahlarla saldırı düzenlerken, çatışmalar sırasında atılan bir havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'ndeki Süleyman Şah Dostluk Parkı'nın yanındaki boş araziye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
IŞİD'le YPG arasındaki çatışmalar sırasında  sınır kapısı yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası yükselen  alev topu sınırın Türkiye tarafından da rahatlıkla gözlendi. İki grubun  karşılıklı izli mermi kullanması dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...