Tgrt Haber
31 Ekim 2014 15:46

İşte Kobani'de son durum

Kobani'de IŞİD ve YPG arasındaki çatışmalar sürüyor. Saat 15.00 sularında YPG marşı çalındı, ses Türkiye'den de duyuldu.

İşte Kobani'de son durum
Kobani, son durum, peşmerge, Irak,Suruç,bugün,Kuzey Irak

IŞİD özellikle keskin nişancılarla ateş açıyor. Örgüt, sınır kapısını ele geçirmeye çalışıyor.Peşmerge ise henüz Kobani'ye geçemedi. Peşmergenin bugün araçlara aldığı 5 bin litre benzin ile 5 bin litre motorinin ücretini kaymakamlığın ödediği bildirildi.
KOBANİ’DE ÇALINAN YPG MARŞI TÜRKİYE’DEN DUYULDU
Çatışmaların sürdüğü Kobani’de saat 15.00 sıralarında YPG marşı çalındı ve marşın sesi Türkiye tarafından da duyuldu. Sınır hattında bulunanları şaşırtan YPG marşı kısa süre sonra kesilirken, Kobani’de keskin nişancıların ateşlediği silah ile patlama sesleri gelmeye devam ediyor.
SİLAH VE PATLAMA SESLERİ GELİYOR
Kobani’de yağmur ile başlayan sessizlik saat 15.30’da yeniden bozuldu ve IŞİD militanları ile YPG güçleri birbiriyle yeniden çatışmaya başladı. Çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte ateşlenen silah ve patlama sesleri Türkiye tarafından da duyuldu. Bu arada Kobani’den zaman zaman YPG marşı sesi gelmeye de devam ediyor.
IŞİD KESKİN NİŞANCILARI DEVREDE
Bugün 2 gün önce sınırı geçerek YPG ile birlikte IŞİD'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarının da yer aldığı çatışmaların adresi olan Kobani'de, sabah saatlerinden itibaren sık sık keskin nişancıların ateş ettiği de duyuldu.
Kobani'deki yüksek binalara konuşlanan IŞİD mensubu keskin nişancıların, uzun menzilli suikast silahı kanas ile ateş açması dikkat çekerken; YPG ve ÖSO güçleri ise sık sık doçkalar ile karşılık veriyor.
PEŞMERGE SİLAH BAKIMI YAPTI
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Kobani’ye gitmek üzere gönderilen ve dünden itibaren sınıra 4 kilometre mesafede bekleyen peşmergeler ağır silah ve araçlarının günlük bakımlarını yaptı. Kobani’ye geçişleri konusunda henüz bir netliğin olmadığı peşmergelere ait 2 yakıt tankeri ise tesislerden çıkarak, yakındaki bir akaryakıt istasyonundan yakıt takviyesi yaptı. Peşmerge araçlarının yakıt takviyesi sırasında güvenlik güçleri bölgede yoğun önlem aldı. Bu arada peşmergelerin beklediği Çukobirlik’e ait binaya öğleden sonra üzeri branda ile örtülü 2 TIR’ın peşpeşe girdiği de görüldü.
YAKIT PARASI KAYMAKAMLIKTAN
Öte yandan peşmergelerin bugün araçlarına aldığı 5 bin litre benzin ile 5 bin litre motorinin ücretinin ise Suruç Kaymakamlığı tarafından ödendiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...