Tgrt Haber
07 Kasım 2014 16:28

IŞİD düşmanlığı bir araya getirdi

IŞİD'e karşı savaşan İran ve Iraklı komutanlar İran'da birlikte görüntülendi.

IŞİD düşmanlığı bir araya getirdi
IŞİD, ışid düşmanlığı, ıraklı komutan, iranlı komutan,

Irak'ta IŞİD'e karşı yapılan operasyonda Iraklı komutan Hadi el-Amiri ile birlikte görünen İran Özel Kuvvetler Birliği Kudüs Tugayları'nın Komutanı General Kasım Süleymani bu kez aynı komutanla İran'da görüldü. İran'da Hz. Hüseyin'in şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen matem törenine ülkenin en güçlü askeri ismi olduğu belirtilen Kudüs Kuvvetleri Komutanı General Süleymani de katıldı. Başkent Tahran'da yapılan törende, tartışmalı komutan ülke lideriAyetullah Ali Hamaney'in yakınında otururken görünüyor.Törene katılanlar arasında Irak'ın Bedir Tugayı komutanı Hadi el-Amiri'nin de bulunması dikkat çekti.
Süleymani ve el-Amiri birkaç gün önce Bağdat'ın 60 kilometre güney batısındaki Babil'e bağlı Curf El Sakhar kasabasındaIŞİD'e karşı yapılan operasyondabirlikte görüntülenmişti. Söz konusu operasyondakasaba tamamıyla IŞİD'in kontrolünden çıkarılmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...