Tgrt Haber
08 Kasım 2014 09:03

Kürtleri bu kez de onlar kuşattı

Kobani’nin batısındaki Efrin kantonunun başbakanı Hevi Mustafa, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra tarafından kuşatıldıklarını duyurdu.

Kürtleri bu kez de onlar kuşattı
ABD,Ankara,Suriye,Reuters,El Nusra,El Kaide,Ak Parti,Washington

Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında özerklik ilan ettiği Rojava’da, Kobani’den sonra bir diğer kanton için de alarm zilleri çalıyor.  Kobani’nin batısındaki Efrin kantonunun başbakanı Hevi Mustafa, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra tarafından kuşatıldıklarını duyurdu. Mustafa, Reuters’a Ankara’dan verdiği röportajda, “Uluslararası koalisyonun Kobani için göstermiş olduğu çabaya minnettarız ancak biraz geç kalınmış bir hamleydi. Biz de aynı desteği beklemekteyiz. Böylece Kobani’deki durum tekrarlanmaz”diye konuştu.
Nusra çetelerinin, Kobani’den gelen 200 bin sığınmacıyla birlikte nüfusun bir milyona yaklaştığı Efrin’in merkezine yaklaşık 25 kilomtre uzakta olduğu belirtildi. El Nusra Cephesi’nin bu haftanın başında Suriye’nin Türkiye sınırındaki batı bölgelerinde elde ettiği kazanımlar dikkat çekmişti. Örgütün, ABD’nin Ak Parti’den de açık destek alan ‘eğit-donat‘ programı için seçtiği ılımlı muhalifleri yenilgiye uğratması Washington’da endişe oluşturmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...