Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Kasım 2014 11:07

ABD'li generalden 490 Filistinli çocuğu öldüren İsrail'e övgü

ABD Genelkurmay Başkanı, 490 Filistinli çocuğun katledildiği Gazze operasyonu için 'İsrail'in sivillere yönelik hassasiyeti takdire değer' dedi.

ABD'li generalden 490 Filistinli çocuğu öldüren İsrail'e övgü
abd, general, israil, filistin, gazze, sivilleri öldüren israil'e övgü

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Carneige Endownment for International Peace derneğinin New York'taki konferansında yaptığı konuşmada, Gazze operasyonda İsrail'in son Gazze operasyonunda sivil kayıpların engellenmesi için gösterdiği çabanın takdir edilecek düzeyde olduğunu söyledi.
RAPORA RAĞMEN İSRAİL'İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Uluslararası Af Örgütü'nün, savaşla ilgili olarak, ''İsrail fütursuzca Filistinliler'e ait evleri hedef aldı. Sivillerin yoğun olarak yaşadığı yerleşim birimleri hedef alındı'' raporuna rağmen ABD'li Orgeneral, ''Bu konuda İsrail'den alacağımız dersler var. O yüzden İsrail'in sivil kaybını engellemekteki başarısını incelemek üzere ekibimi oraya gönderdim'' açıklaması yaptı.
İSRAİL BİLE AÇIKLAMAYA ŞAŞIRDI
Buna rağmen ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, ''Sivil kaybının önlenmesi için olağanüstü hassasiyet gösterdiler. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var'' dedi. İsrail basını bile bu duruma şaştı. ''Generalin sözleriyle uluslararası raporlar birbirine uymuyor'' diye yazdı.

BİLANÇO:

Ölen Filistinli: 2139

Çocuk kayıp: 490

Ölen İsrail askeri: 64

İsrailli sivil kayıp: 6

Ölen İsrailli çocuk: 1

Yaralı Filistinli: 11 BİN

Yaralı Filistinli çocuk: 3 BİN

Evinden olan Gazzeliler: 500 BİN

Gazze'de yıkılan ev: 20 BİN

Kaynak:VATAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...