Tgrt Haber
09 Kasım 2014 10:57

İşte IŞİD'in Kobani'den sonra yeni hedefi

Peşmerge, ÖSO ve YPG güçleri Kobani'de IŞİD'in ilerleyişini durdurdu. Çatışmalar devam ederken IŞİD'in Afrin Kantonu'na saldırı hazırlığı yaptığı öğrenildi

İşte IŞİD'in Kobani'den sonra yeni hedefi
işıd,kobani,çalışmalar,

IŞİD'in Kobani'yi işgali 55. gününe girerken peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) destekli YPG, etkili eylemlerle IŞİD'in ilerleyişini durdurmayı başardı. ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleri ile peşmergelerin ağır silah desteği ile IŞİD'in işgal ettiği bazı noktalar geri alındı. Ancak IŞİD'in yoğun havan saldırısı nedeniyle sivil halktan ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. Doğu cephesinde Kaniya Kurda mahallesi, Belediye caddesi ve Hacı Reşat Camii çevresindeki IŞİD gruplarına karşı ÖSO desteğindeki Kürt güçlerince önceki gün başlatılan ve dün devam eden saldırılar etkili oldu. Doğu cephesindeki çatışmalar göğüs göğüse IŞİD büyük kayıp verdi ve çok sayıda silah ve mühimmat YPG'nin eline geçti. Çatışmalar sırasında 29 IŞİD, 8 YPG'li öldü. 19 IŞİD cenazesinin ise YPG'nin elinde olduğu bildirildi.
Çatışmalar sürerken YPG ve peşmerge komutanları tarafından savaşın sonuçlarına ilişkin Kobani'de ortak basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısında YPG komutanları adına Dijwar Xebat, Hebun Derik ile peşmerge güçleri adına da Ehmed Kurdi soruları yanıtladı. Kentteki inisiyatifin YPG güçlerinin elinde olduğunu belirten Xebat, IŞİD'e ağır darbeler vurduklarını söyledi. Xebat, “Saldırıların başladığı ilk günden bu yana yaklaşık 3 bin çete üyesi öldürülmüştür” dedi.
Peşmerge komutanı Amid Ehmet Gerdi ise Kobani'yi IŞİD'den kurtaracaklarını belirterek, “Bugün Kobani bütün Kürtlerin ortak evidir. En yakın zamanda halkımıza Kobani'nin kurtulduğu müjdesini vereceğimizi umuyorum” diye konuştu.
AFRİN'E 25 KM YAKLAŞTI
Kobani'den sonra IŞİD ve El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'nin Afrin Kantonu'na saldırı hazırlığı yaptığı öğrenildi. Kente doğru hareket eden ve 25 kilometre kadar yaklaşan IŞİD ve El Nusra grupları, kapsamlı saldırı hazırlığı yaparken, kenti savunmak için halkın silahlandığı öğrenildi. YPG ise Afrin kent merkezi ve çevresinde halka savunma amaçlı askeri eğitim vermeye başladı.

Kaynak: Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...