Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2014 17:27

Obama, 'IŞİD ile mücadelede yeni bir safhaya gelindi'

ABD Başkanı Obama, Irak'ta ABD'li asker sayısının ikiye katlanmasının IŞID ile mücadelede yeni bir safhaya gelindiğini gösterdiğini söyledi.

Obama, 'IŞİD ile mücadelede yeni bir safhaya gelindi'
barack obama, ırak, IŞİD, Amerikan CBS Televizyonu, Amerika Haberleri,

Amerikan CBS Televizyonuna verdiği röportajda konuşan Barack Obama danışman olarak nitelendirdiği askerlerin bölgeye yerleştirilmesinin IŞİD ile mücadelede yeni bir evre anlamına gelmesine karşın askeri operasyondan uzak duracaklarını vurguladı. Obama şunları söyledi Sadece IŞİD'in hareket gücünü durdurmayı denemek yerine saldırıya başlama pozisyonundayız. Hava saldırıları çok etkili oldu ve IŞİD'in kapasitesini azalttı ayrıca ilerlemelerini yavaşlattı. Şimdi ise ihtiyacımız olan şey karada bulunacak birlikler, onları geriye itmeye başlayabilecek Iraklı kara birlikleri. Bizim askeri birliklerimizle ilgili değişmeyen şey ise, hiçbir askeri operasyona girmeyecek olmalarıdır Obama bölgede konuşandırılan 1500 askerin Iraklı askere eğitim vermek için dört eğitim merkezinde çalışacağını ve onlara IŞİD ile kara mücadelesinde lojistik ve strateji konularında danışmanlık vereceklerini belirtti. Obama, Iraklı askerlerin IŞİD'a karşı saldırıya başladıklarında ABD'nin de onlara yakından hava desteği vereceğini söyledi. Obama, ilk aşamanın  güvenilir ve kapsayıcı bir Irak hükümeti oluşturulması olduğunu ve bunu yerine getirdiklerini de  belirtti. Irak'a daha fazla asker gönderip göndermeyeceği sorusuna karşılık Obama, Başkomutan olarak asla, diyemeyeceğini bildirerek  diğer koalisyon üyelerinin de operasyona katılacağını ve Amerika'dan daha az askere gerek duyulabileceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...