Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Kasım 2014 19:30

IŞİD bu kezde petrol boru hattına saldırdı

Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü IŞİD militanlarının patlattığı Kuzey Petrol Şirketi'ne ait boru hattındaki yangın devam ediyor.

IŞİD bu kezde petrol boru hattına saldırdı
ırak, kerkük, IŞİD, Ortadoğu Haberleri,

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre IŞİD militanlarının, Kerkük'ün 20 kilometre güneyindeki Telelwerd ve Mektep Halit köylerine düzenlediği saldırılar püskürtülse de Kerkük'ten Beyci Rafinerisi'ne ham petrol taşıyan boru hattındaki yangın sürüyor.

Kerkük'teki Peşmerge komutanlarından Albay Fatih Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının TNT'lerle boru hattını patlattıklarını söyledi. Hattaki yangının söndürülemediğini aktaran Muhammet, bölgedeki asayiş durumunun ise kontrol altında olduğunu kaydetti.

IŞİD militanları cesetleri bırakıp kaçtı

Bu arada dün yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Telelwerd ve Mektep Halit'te ağır kayıp veren IŞİD militanlarının, ölülerini almadan bölgeden kaçtıkları görüldü. Çatışmalarda hayatını kaybeden çok sayıda militana ait cesedin arazide bırakılması dikkati çekti.

IŞİD militanları, Kerkük'ün 20 kilometre güneyine konuşlandı. Örgüt, Irak hükümeti kontrolündeki Kuzey Petrol Şirketi'nin, hakim olduğu sahalara ve boru hattına 4 kilometre yaklaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...