Tgrt Haber
03 Aralık 2014 17:18

Yeni Kalaşnikof'un tanıtımı yapıldı

Dünyanın en çok bilinen silahlarından Kalaşnikof tüfeklerinin yeni görünümlü hali ve yeni logosu Moskova'da düzenlenen bir geceyle kamuoyuna tanıtıldı.

Yeni Kalaşnikof'un tanıtımı yapıldı
Afrika,Moskova,Ukrayna,İngilizce,

Kalaşnikofları üreten firma "Kalasnikov Concern" KC markasıyla avcılık giysileri ve bıçaklar da satışa sunacak. Büyük ölçüde ihracata bağımlı şirket, Batı'nın Ukrayna krizi nedeniyle koyduğu ambargoların hedefleri arasında. Benzerlerinden daha ucuz, bakımı ve üretimi daha kolay olan Kalaşnikof tüfekleri özellikle gerilla gruplarıyla, Asya ve Afrika'daki ordular arasında popüler bir silah. Dünya çapında 100 milyondan fazla Kalaşnikof satıldığı tahmin ediliyor. Tüfeğin bulucusu Korgenaral Mikhail Kalaşnikof geçen yıl hayatını kaybetmişti. Moskova'daki toplantıyla kamuoyuna tanıtılan yeni logoda K ve C harfleri yer alıyor.

Moscow Times'ın haberine göre toplantıda bir orkestra Rus klasiklerini çalarken, siyah dar kıyafetler giyen kadınlar ellerinde Kalaşnikof şarjörleriyle dolaştı.

Russia Today'in internet sitesi Kalaşnikoflar için biri Rusça, diğeri de İngilizce iki yeni slogan da geliştirildiğini yazdı.

İngilizce slogan "Barışı Korumak", Rusça slogansa "Barışın silahları" anlamına geliyor.

Şirket geçen yıl 140 bin Kalaşnikof satarak satışlarını bir önceki yıla göre ikiye katladığını söylüyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Krivoruçko üretimlerini modernize ederek 2020'de yılda 300 bin silah üretmeyi amaçladıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...