Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Aralık 2014 17:37

Papa Türkiye'den üç isme özel olarak teşekkür etti

Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlediği genel kabul oturumunda binlerce inananla bir araya gelen Papa, burada yaptığı konuşmaya 28-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretiyle başladı. Papa Francesco, Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret boyunca saygı ile ağırlandığını söyleyerek üç kişiye özellikle teşekkür etti.

Papa Türkiye'den üç isme özel olarak teşekkür etti
papa, türkiye, teşekkür,

Seyahatinden önce inananları, bu ziyaretin barış meyveleri getirmesi için dua etmeye çağırdığını hatırlatan Papa, "Şimdi sizleri, gerek Ortodoks kardeşlerimizle, gerek Müslümanlarla olan ve gerekse de halklar arasındaki barış yolunda diyalog meyvelerini daha da artırabilecek bu ziyareti gerçekleştirdiğim için Tanrı'ya şükretmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Türkiye için dua etti

Kendisini ağırlayan Türkiye'ye dua etmeyi ihmal etmeyen Papa, "Sevgili kardeşlerim, yüce ve merhametli Tanrı, Türk halkını, devlet yöneticilerini ve oradaki değişik dinlerin temsilcilerini korumaya devam etsin. Onlar, barış dolu bir gelecek inşa edebilirler, böylece Türkiye, farklı din ve kültürlerin barışçıl bir şekilde bir arada yaşayabileceği bir yer olabilir" dedi.

Gönülden yaptılar

Katıldığı görüşmeler ve etkinliklerin yolunda gitmesi için düzeni sağlayan ve kendisini saygı ile karşılayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez' e ve diğer yetkililere şükran duyduğunu söyleyen Papa, "Bu gerçekten önemli bir işti ve onlar bunu gönülden yaptı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...