Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Aralık 2014 19:36

Başbakan Davutoğlu ve Samaras'tan ortak açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile görüştü.

Başbakan Davutoğlu ve Samaras'tan ortak açıklama
yunanistan, ahmet davutoğlu, Antonis Samaras, Dış Politika Haberleri,

Başbakan Davutoğlu ile Yunan mevkidaşı Samaras'ın, Yunanistan Başbakanlığı Binası'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da hazır bulundu. Başbakan  Davutoğlu, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile de bir araya geldi. Davutoğlu, başkent Atina'da, 2 gün sürecek temaslarına, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas'ı ziyaret ederek başladı. Papulyas, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı’nın başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

Söz konusu toplantıların, iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunacağını ifade eden Papulyas “Bu toplantılar iyi komşuluk ilişkilerini daha da ileriye götürecek toplantılardır. Sayın Başbakanım, iki komşu ülkeyiz ve komşu olarak kalacağız. Onun için iyi komşuluk ilişkileri elzemdir” ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu da “Siz her şeyi değiştirirsiniz ama coğrafyayı değiştiremezseniz. İyi ki komşuyuz. Tarihte çok az millet bu kadar ortak özelliğe sahip” karşılığını verdi.

Davutoğlu, daha önce Dışişleri Bakanı olarak, Papulyas'ı Türkiye’ye davet ettiğini belirterek, şimdi bu davetini Başbakan olarak yinelemek istediğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...