Tgrt Haber
08 Aralık 2014 17:27

İsrail'in Rus füzelerini vurduğu iddia edildi

İsrail'in dün Suriye'ye gerçekleştirdiği hava saldırısının Rusya'dan gizlice Şam'a getirilen S-300 füzelerini imha etme amacı taşıdığı iddia edildi. İsrail İstihbarat Bakanı'nın konuşmasındaki 'Hizbullah' vurgusu da dikkat çekti.

İsrail'in Rus füzelerini vurduğu iddia edildi
israil, rusya, suriye,

İsrail yönetimi Suriye topraklarının hangi amaçla vurulduğu konusunda sessizliğini korumaya devam ederken, İngiltere’de yayımlanan “Al-Quds Al-Arabi” gazetesi hedefin Rusya’dan gizlice getirilen S-300 füze bataryaları olduğu iddiasını ortaya attı. Kendi kaynaklarına dayanan gazete, Rus yapımı S-300 füzelerinin Şam havalimanına sevk edildikten sonra buradan Lübnan’daki Hizbullah örgütüne teslim edilmek istendiği gün İsrail uçaklarının saldırısıyla imha edildiklerini öne sürdü. Şam yönetimi saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada “İsrail saldırısı İŞİD’e karşı verdiğimiz mücadeleyi zayıflatmak amacı taşıyor” demişti. Rusya’nın Şam’a S-300 füzeleri vermeye hazır olduğu söylentisi ay başında Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de görüşmesinden sonra ortaya çıkmıştı. Suriye’nin resmi yayın organı “El Vatan” gazetesi Moskova’nın Şam yönetimine S-300 füzeleri teslim etmeyi kabul ettiğini yazmıştı.
RUSYA: AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
İsrail’den konuya dair direkt bir açıklama halen yapılmazken, İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz, bugünkü konuşmasında “Terörist organizasyonlara gelişmiş silahların transferinin engellenmesi konusunda kesin bir politikamız var” ifadesini kullandı. Bu açıklamayla, dünkü saldırıların Hizbullah’a gönderilen füzelere yönelik olduğuna dair iddialar kuvvetlendi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise yaşananlara ilişkin İsrail’den bir açıklama beklendiği belirtildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukaşeviç, “Moskova bu tehlikeli gelişmeden dolayı derin bir endişe duymaktadır” ifadesini kullandı. Rusya’nın Birleşmiş Milletler’e de İsrail’in saldırgan eylemini kınayan bir mektup gönderdiği belirtildi. Suriye’nin de konuyu BM gündemine taşıdığı ve Güvenlik Konseyi’nden İsrail saldırısını kınamasını ve Suriye’deki terörist örgütlere verdiği destek sebebiyle cezai yaptırım uygulamasını istediği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...