Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2014 18:29

Fransız ordusu Paris'e indi

Hükümet yaralı kurt saldırılarından dolayı son üç günde 20'den fazla kişinin yaralanması üzerine yılbaşı tatilinde yüzlerce askeri kentlerde görevlendirdi

Fransız ordusu Paris'e indi

Fransa'da üç gün içinde farklı kentlerde arabalarını pazar yerlerine sürerek 20'den fazla kişinin yaralanmasına yol aşan 'yalnız kurt' denilen sosyal ve siyasal etkenlerle hareket eden kişilerin yol açtığı panik ve ülkedeki olası bir IŞİD kaynaklı saldırı ihtimali nedeniyle yüzlerce askerin sokalarda güvenliği sağlayacağı kaydedildi. Yılbaşı tatilinde yeni bir saldırı daha yaşanmaması için sadece Paris'te 300 askerin görevlendirildiği belirtiliyor.
ALMAN GAZETECİ KORKUTTU
İngiliz Times gazetesi, Musul'da IŞİD militanlarıyla altı gün geçiren Alman yazar Juergen Todenhoefer'ın açıklamalarına yer verdiği haberinde, "Alman gazeteci, örgütün tahmin edildiğinden daha güçlü olduğunu, Avrupa ve Ortadoğu'da milyonlarca insanı öldürmeyi planladığını söylemişti" diye yazdı.
TOPLUMUN KAFASI KARIŞIK
Independent gazetesi ise, "Fransa korku ve 'anlamlandıramama' arasında bölünmüş durumda. Hükümet halkı sakin olmaya çağırdıysa da güvenliği arttırarak orduyu da sokaklarda göreve çağırdı" diye yazdı. Haberde Fransız basınının da olayla ilgili haberlerde sükûnet ve histeri arasında gidip geldiğine dikkat çekiyor.
BİN KOMANDO EYFEL'DE
Fransa Başbakanı Manuel Valls yaptığı açıklamada ülke genelinde yüzlerce askerin güvenlik birimlerine destek vereceğini söyledi. Hükümet hafta sonu Paris başta olmak üzere önemli kentlere devriye görevi için ekstra 780 asker yolladı. Eyfel Kulesi çevresi ve Champs-Elysees bulvarına ise 1080 komando yerleştirildi.
3 GÜNDE ÜÇ SALDIRI
Fransa'da geçtiğimiz pazar, Dijon kentinde bir sürücü tekbir getirerek aracını yayaların üzerine sürmüş ve 13 kişi yaralanmıştı. Cumartesi günü de Tours yakınlarında üç polisi bıçakla yaralayan bir saldırgan, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Pazartesi akşamı ise Nantes kentinde akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen bir saldırgan, kullandığı minibüsü yılbaşı pazarında alışveriş yapanların üzerine sürerek beşi ağır, 11 kişiyi yaralamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...