Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Aralık 2014 17:44

Ukrayna Kırım'a demiryolu ulaşımını durdurdu

Ukrayna'nın tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya bağlanan Kırım'a demiryolu ulaşımını durdurma kararı aldığı bildirildi.

Ukrayna Kırım'a demiryolu ulaşımını durdurdu
ukrayna, kırım, demiryolu,

Ukrayna'nın, tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya bağlanan Kırım'a demiryolu ulaşımını durdurma kararı aldığı bildirildi. Ukrayna Devlet Demiryolları İşletmesinden yapılan açıklamada, yarından itibaren Ukrayna'dan yapılan tren seferlerinin Kırım'a kadar gitmeyeceği kaydedilirken, söz konusu trenlerin Kırım sınırında bulunan Herson'a kadar hareket edeceği belirtildi. Açıklamada, "Güvenliğin sağlanması amacıyla, Kırım yönünde hareket edecek tren seferleri, Novoalekseevka ve Herson'a kadar yapılacaktır" ifadesine yer verildi. Ukrayna üzerinden Kırım'a giden uluslararası tren seferlerinin de bu çerçevede iptal edildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, bugün itibarıyla  Ukrayna ileKırım arasında demiryoluyla yük taşımacılığının yasaklandığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...