Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Aralık 2014 19:00

İsrail Facebook'tan izliyor

İsrail’in Filistinlilere uyguladığı ihlaller bu kez Facebook'a uzandı. İsrail güvenlik güçleri iki hafta öncesine kadar sitede yaptıkları paylaşım yüzünden 8 Filistinli gözaltına aldı.

İsrail Facebook'tan izliyor

Filistin Yüksek İslam Konseyi Başkanı ve eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri, İsrail’in Filistinlileri ‘Facebook sosyal medya sitesinde yaptıkları paylaşımları bahane ederek’ gözaltına aldığını söyledi. Sabri, Mescid-i Aksa’daki cuma hutbesinde, İsrail polisinin bugün Kudüs’te 20 Filistinliyi, Facebook'taki paylaşımlarını gerekçe göstererek tutukladığını belirterek, "İsrail’e bu fırsatı vermemek için dikkatli olunması" çağrısı yaptı.

İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosentfeld ise, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, bugün Kudüs’te 20 kişinin tutuklanmadığını öne sürdü.

İsrail de reddetmiyor

Ancak Rosentfeld, İsrail’in sitede paylaşımları yüzünden Filistinlileri gözaltına aldığını reddetmedi. Rosentfeld, “son iki hafta önce 8 Filistinli sosyal medyadaki paylaşımları yüzünden tutuklandı. Tutuklanma gerekçeleri ise İsrail güvenlik güçlerine karşı kışkırtıcı paylaşımlarda bulunmaları. Bunun dışında son iki haftada sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle kimse tutuklanmadı” ifadelerini kullandı.

Filistinliler, son dönemde Facebook, Twitter ve diğer internet sosyal siteleri üzerinden günlük İsrail’in gerçekleştirdiği ihlallerin görüntü ve fotoğraflarını paylaşmak için bir bilgilendirme aracı olarak görüyor.

‘Kudüs Ebu Hudeyr’i ağlıyor’, ‘Elektronik 3. İntifada’  ve ‘3 Şalit’ Facebook sitesinde etkinliklerin arasında yer almıştı. Twitter üzerinde ise, ‘#FreePalestine’, ‘#SaveOurChildren’ ve ‘#SaveGaza’ gibi haştag aracılığıyla paylaşım yapılıyor.

Filistinliler, İsrail’in kısıtlama getirmemesi sonucunda bugün Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kılabildi, namazdan sonra sakinlik içinde dağıldı.

İsrail, Kasım ayında Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalde bulunmasının yanı sıra caminin statükonun değiştirmesi girişimde bulunmuştu.

İsrail askerleri, 1967 yılından beri ilk defa Aksa’yı tamamen kapatması ardından, ilk defa de caminin mihrabına kadar postallarıyla girdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...