Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2014 07:59

Kayıp uçak olayında 6 ceset denizden çıkarıldı

Kaybolan AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmaları sırasında bulunan 6 ceset denizden çıkarıldı.

Kayıp uçak olayında 6 ceset denizden çıkarıldı
kayıp uçak, endonezya, uçak düşme, AirAsia,

Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken pazar günü kaybolan AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmaları sırasında bulunan 6 ceset denizden çıkarıldı. Denizden cesetlerin çıkartılmalarına yönelik görüntüleri gören yolcu yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Borneo Adası yakınlarında arama çalışmalarını sürdüren ekipler, 6 cesedi sudan çıkarttı. Yetkililer, arama çalışmalarına ABD, Güney Kore, Avustralya, Malezya ve Sinapur'dan ekiplerin yardım ettiğini duyurdu.
162 KİŞİ VARDI
AirAsia'ya ait Airbus A320-200 tipi uçak, Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken pazar günü kaybolmuştu. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Uçakta 7 mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir de bebek bulunuyordu. Büyük kısmı Endonezyalı yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç de Güney Kore vatandaşı yer alıyordu. Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı dün Java Denizi'nde bulunan parçaların kayıp uçağa ait olduğunu duyurmuştu. Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken pazar günü kaybolan AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmaları sırasında bulunan 6 cesedin açılan acil çıkış kapısının yanında oturan kişilere ait olduğu, geriye kalan yolcuların kemerleri takılı halde uçak enkazında bulunduğu sanılıyor.
ALIŞMALARA ARA VERİLDİ
Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Borneo Adası yakınlarındaki arama çalışmalarına katılan 17 helikopter ve yaklaşık 40 dalgıcın, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara ara verdiği belirtildi.
CESETLERİN ÇOĞU ENKAZDA
''Bulunan 6 cesedin açılan acil çıkış kapısının yanında oturan kişilere ait olduğunu, geriye kalan yolcuların kemerleri takılı halde uçak enkazında bulunduğunu düşünüyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, enkazın cesetlerin bulunduğu yerde olma ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...