Tgrt Haber
02 Ocak 2015 17:02

Mürettabatsız seyreden göçmen gemisine ulaşıldı

İtalya açıklarında mürettebatsız seyreden ve içinde 450 göçmenin olduğu tahmin edilen geminin kontrol altına alındığı bildirildi.

Mürettabatsız seyreden göçmen gemisine ulaşıldı
italya, göçmen, göçmen gemisi,

İtalya Sahil Güvenlik Komutanı Filippo Marini ekiplerin, İtalya yarımadasının güney ucunda bulunan Capo di Leuca'nın 40 mil açığında kontrolsüz şekilde seyreden gemiye indiğini ve geminin bir İzlanda gemisine bağlanarak kıyıya götürülmekte olduğunu söyledi. Marini, Sierra Leone bayraklı "Ezadeen" adlı kuru yük gemisindeki göçmenlerin Suriyeli olduklarını ve aralarında çocuklar ile hamile kadınların da bulunduğunu kaydetti. Gemi mürettebatsız olarak seyrederken, kötü hava koşulları nedeniyle kontrolü kaybetmişti.

Gemidekilerden biri telsizle yetkililere ulaşarak mürettebatın gemiyi terk ettiğini ve denizde sürüklendiklerini bildirmişti.

İtalya karasularında iki gün önce de benzer bir olay yaşanmıştı. 970 kaçak göçmeni taşıyan Moldova bandıralı yük gemisi karaya sürüklenirken kurtarılmıştı. 'Blue Sky M' isimli geminin mürettebatının da son olaydaki gibi yolcuları terk ettiği anlaşılmıştı.

Onbinlerce kişi bu yolu deniyor

Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaşanan çatışma ve iç savaş, Avrupa'ya yönelik göçmen akınınında büyük artışa neden oldu.

Son 14 ayda sadece İtalya tarafından 170 bin kaçak göçmen yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken Akdeniz'de yakalandı.

Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerindeki çatışmalar ve yoksulluktan kaçan on binlerce kişi, her yıl kaçak yollardan Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor.

Göçmenleri tekneler ya da gemilerle Yunanistan ya da İtalya'ya taşıyan insan kaçakçıları, tutuklanmamak için genellikle kıyıya ulaşmadan kaçmayı tercih ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...